НА Београдском сајму данас је свечано отворен Осми међународни сајам спорта, који се одржава под слоганом "Сајам спорта спаја све(т)". Вања Удовичић, министар спорта и омладине, Божидар Маљковић, председник ОКС, и Давор Штефанек, први човек Спортског савеза Србије, позвали су све заинтересоване, посебно децу да се опробају у разним спортским дисциплинама. Сајам траје до недеље, а улаз је слободан.


- Не постоји лепше место у Србији него бити данас овде. Целокупан систем спорта нас је обрадовао толико пута, постављао рекорде, ујединио нас, али и поставио одговорност да спортска породица настави да расте и буде што већа. Неопходан је први корак, да се одлучите за границе које сами желите да поставите - истакао је Вања Удовичић.


Министар је подсетио да без јаког тима не могу да се очекују велики резултати, за које се захвалио српским спортистима, нагласивши да никад нису били бољи:


- Очекујемо врхунске резултате, сви заједно можемо да померамо границе. Захваљујем се сваком ко је помогао да систем живи, да једнако гледамо на све учеснике спорта. За шест година много смо урадили за спорт.Уједно ће ово бити прилика за родитеље да доведу децу и да их кроз игру и забаву у 30 активационих зона подстакну да изаберу спорт који им се свиђа. Веома је важно да им од најранијег узраста усадимо љубав према спорту, да им спорт постане свакодневица. Сајам спорта је право место за то -рекао је УдовичићФото: Н. Параушић

Председник ССС Давор Штефанек подвукао је да се из године у годину труде да буду што бољи:


- Циљ је да деца упознају што више спортова, јер је Србија земља спорта и шампиона. Намера је да већ у понедељак родитељи одведу децу на терене.Фото: Н. Параушић

Фото: Н. Параушић