Женска рукометна репрезентација Србије забележила је прву победу на припремном турниру у Селу. Изабранице Љубомира Обрадовића биле су боље од домаћина, Јужне Кореје са 28:27 (13:15).


- Имали смо једну много добру проверу против увек неугодне Јужне Кореје. Био је дугачак пут, а ова утакмица нам додатно помаже да се освестимо и аклиматизујемо. Честитам девојкама на тактички одрађеној утакмици и на борбености - рекао је Обрадовић, пренео је Рукометни савез Србије.

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је данашња утакмица против Јужне Кореје била добра провера за његов тим, док је Јелена Лавко истакла да су она и њене саиграчице имале пуно грешака, али да су задовољне победом.

- Имали смо пуно грешака, али ми је драго што смо стварали шансе. Промашивали смо зицере, али смо долазили до изгледних прилика. Надам се да ће се у наредним мечевима проценат шута повећавати. Кореја је тежак противник. Не играју рукомет као ми, јако су брзе и незахвално је играти против њих, али сам изузетно задовољна како смо играли одбрану - рекла је Јелена Лавко.

Рукометашице Србије други меч на "Сеул Купу" играју сутра од 8.10 против Русије.