Сјајна вест за Србију: Београд домаћин дворанског СП у атлетици!

В.Н.

22. 11. 2019. у 16:03

Сјајна вест за Србију: Београд домаћин дворанског СП у атлетици!

Фото: АСС

Српска престоница је на савету Светске атлетске федерације у Монте Карлу добила домаћинство 2022. године

БЕОГРАД је добио организацију дворанског Светског првенства у атлетици, које ће се одржати од 11. до 14. марта 2022. године. То је данас у Монте Карлу одлучио савет Светске атлетске федерације, после одличне презентације наше делегације, челника АСС, председника Веселина Јевросимовића, директора Слободана Бранковића и заменика градоначелника Београда Горана Весића.


Чланови Савета су истакли да су смештајни капацитети, близина аеродрома и искуство у организацији такмичења били пресудни фактори да српска престоница добије велико такмичење. На одлуку водећих људи светске атлетике сигурно је утицала и сјајна организација дворанског ЕП марта 2017. године. АСС је покушао и пре две године, али тада је домаћинство добио кинески Нанђинг, који ће шампионат организовати од 13. до 15. марта идуће године.


- Ово је велика победа за Београд и за српски спорт - рекао је Горан Весић, који је први саопштио вест да је наша престоница добила СП.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Београд домаћин традиционалног догађаја у организацији МОС и ССС: Сви дођите на Сајам спорта

Презадовољан је био и председник АСС Веселин Јевросимовић, који је са Слободаном Бранковићем имао многобројне састанке у Монте Карлу.


- Пре две године нам је организација СП измакла, сада није могла, јер смо били најозбиљнији кандидат. С поносом могу да кажем да ће првенство 2022, када најбољи светски атлетичари буду дошли у Београд, померити границе у организацији, баш као што смо то учинили 2017. на ЕП у "Арени" - одушевљен је Јевросимовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације