Репрезентативка Србије у стрељаштву Зорана Аруновић освојила је сребрну медаљу у гађању ваздушним пиштољем на финалном турниру Светског купа у кинеском Путјену.

Светска вицешампионка ваздушним пиштољем освојила је сребро резултатом 241,9 кругова.

- Сребрном медаљом и Зораниним наступом на финалу Светског купа смо врло задовољни. Пре само 19 дана она се вратила са Светских војних игара, одржаних такође у Кини, на којима је гађала малокалибарским пиштољем. У периоду између два такмичења цео Зорани тим је радио да је опорави и спреми за финале Светског купа. Успели смо у томе и дугу сезону је завршила на одличан начин - рекла је селекторка Јелена Аруновић, саопштио је Стрељчаки савез Србије.

Златну медаљу освојила је 17-годишња Ману Бакер из Индије са 244,7, што је нови јунуорски светски рекорд, а бронзану Кинескиња Кијан Ван са 221,8 кругова.

То је друга медаља за Србију на овогодишњем финалу Светског купа, после сребра у троставу које је пре два дана освојио Миленко Себић.

Осим Аруновићеве, данас се такмичило још троје српских такмичара. Дамир Микец је освојио седмо место ваздушним пиштољем, Андреа Арсовић је заузела 12. позицију ваздушном пушком, а Јасмина Миловановић је заузела 17. место пиштољем.

Завршен је званични програм финалног турнира Светског купа. У петак, последњег дана, биће одржано ревијално такмичење миксева. Зорана Аруновић и Дамир Микец, један од најбољих микс парова пиштољем на свету, неће наступити заједно. Такмичиће се међународни парови, састави миксева одређени су жребом. Аруновићева ће бити у тиму са стрелцем из Индије.