СРБИЈА нема клуба у европским такмичењима, али зато наше играчице доминирају Лигом шампиона. Чак 20 девојака је узданица 11 клубова, а они најмоћнији као што су турски или италијански незамисливи су без светских и европских првакиња.

Најатрактивније клупско такмичење је стартовало синоћ а већ у првом колу групе А виђен је српски дерби између Езачибашија, који предводи Тијана Бошковић и Фенербрахчеа, чије су узданице селектор Зоран Терзић и Бранкица Михајловић.

Ни трећи великан из Истанбула, Вакифбанк не може без Српкиња, ове године Милени Рашић придружила се капитен Маја Огњеновић.

Актуелни првак Европе, италијанска Новара узда се у Стефану Вељковић и Јовану Бракочевић Кацијан. Звезде Скандићија су Јована Стевановић и Бојана Миленковић. За ЛКС Лођ игра Катарина Лазовић, за Вашаш Сања Каличанин, а за Нант Татјана Бурмазовић.

Румунска Алба Блаж је прави српски клуб, јер некадашњи селектор Југославије Дарко Закоч рачуна чак на шест наших одбојкашица: Силвију Поповић, Бианку Бушу, Мају Алексић, Нађу Нинковић, Александру Ћировић, Сању Гоманс Бурсаћ.