Београд ће од петка, до недеље 24. новембра бити домаћин традиционалног Сајма спорта. Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије поново организују троденевну манифестацију која већ осам година окупља под кровом Београдског сајма све спортове у Србији.


- Београд ће пуна три дана бити главни центар српског спорта. На једном месту, на Београдском сајму ће бити представници преко 60 спортова, чак 20 територијалних спортских савеза ће бити присутно на овој манифестацији која традиционално окупља врхунске спортисте и коју с поносом организују Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије - каже за "Новости" генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.


Сајам спорта је, по обичају, прилика да му се обрадују и најмлађи.


- Ова манифестација и служи за промоцију спорта и здравог живота. Ове године ће новитети бити картинг стаза, две стене за пењање, симулатор скијања а посебан простор добиће наши шампиони параолимпијци - додаје Маринковић.


Традиционално, у склопу Сајма спорта биће одржан и семинар за генералне секретаре свих спортских савеза, као и семинар тренера, а кошаркашки клуб Црвена звезда ће у суботу од 13 до 16 часова са неколико првотимаца одржати јавни кошаркашки час и такмичење у шутирању тројки.