Селектор српских рукометашица Љубомир Обрадовић рекао је да је екипа свесна значаја предстојећег Светског првенства и да тим мора да да све од себе.


"Девојке су свесне ситуације, свесне су шта значи ово Светско првенство. Из утакмице у утакмицу мора да се да све од себе. Наша група је доста незгодна, а она са којом укрштамо још незгоднија. Ово нам је треће велико такмичење на коме смо заједно. Девојке су упознате са тактичким замислима на које изузетно одговарају. На Светском првенству је рукомет мало другачији од онога што можемо имати у Европи. Морамо се сналазити, али мораће и други. Немамо много тренинга", рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.


Светско првенство почеће 30. новембра, а Србија ће пре тога играти на припремном Сеул купу.


"У Сеулу одрађујемо тактички део и аклиматизацију. Све екипе које учествују на турниру имаће по сат времена тренинга. Почетак је врло незгодан, играмо са Анголом. Циљ нам је да играмо што боље и покушамо да у други круг пренесемо што више бодова. Јако добро се познајемо", казао је Обрадовић.


По његовим речима, нема разлога да се прекида континуитет, упитан да ли ће предстојеће такмичење бити круна генерације.


"Имамо ситуацију да су Крпеж-Шлезак и Георгијев трудне. Свима нам је изузетно драго због тога. Нема разлога да се прекида континуитет који имамо. Игра се рукомет и после Светског првенства и после Олимпијских игара. Са две победе смо стартовали у квалификацијама за Европском првенству 2020. Девојке ће саме доносити одлуке да ли ће играти или не. Знате и сами да је то много трошења, без одмора, без својих породица, али могу да будем срећан што имамо јако добар однос", навео је селектор.


Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић рекао је да верује у екипу.


"Ту сам да пружим подршку. Иду на значајно такмичење, не би требало трошити колико је Светско првенство велика ствар и колико има кандидата за висок пласман. РШ пружа максималну подршку девојкама за све што их очекује. Сматрам да је наша група заиста тешка, и остале су такве. Нама су, као што знате, децембар и јануар ударни месеци што се тиче репрезентација. Одлучују се учесници Олимпијских Игара. Имамо одређених кадровских проблема, нисмо комплетни, али верујем у девојке и знам да ће дати све од себе", рекао је Ђурковић.


Женска рукометна репрезентација Србије у уторак путује у Азију, прво у Сеул на припремни турнир, а потом и у Јапан на шампионат света.