Велики успех: Футсал репрезентација београдског правног факултета поново постала шампион света

Novosti online

17. 11. 2019. у 13:26

Велики успех: Футсал репрезентација београдског правног факултета поново постала шампион света

Футсал репрезентација

На петом Светском универзитетском шампионату су поновили успех из Барселоне и без пораза дошли до трофеја

Огроман успех је направила футсал репрезентација Правног факултета Универзитета у Београду. На петом Светском универзитетском шампионату у Пули су одбранили титулу освојену прошле године у Барселони.


Били су најбољи у конкуренцији 32 екипе, а турнир су завршили без пораза. У финалу су савладали ривале из Либије (5:1). Овим резултатом су обезбедили и директан пласман на Медитеранске универзитетске игре у Бејруту и СП које ће се одржати у Риму наредне године.


Селектор ове селекције др Владимир Вулетћ, уједно и професор Правног факултета и потпредседник Партизана истиче да је направљена велика ствар, али има и битно упозорење.


- Београд и Србију у јулу 2020. године чека организација Европских универзитетских игара. У овом моменту није формирана ниједна репрезентација за ове игре, а футсал Лига Универзитета у Београду је обустављена услед изузетно лоших услова такмицења и небриге челника Спортског удружења Универзитета у Београду за интересе универзитетског спорта. Људи који воде универзитетски спорт у Београду и Србији нису дорасли овим задацима и држим да је Ректорат Универзитета у Београду у обавези да разуме како је ово последњи час да се спречи даља деградација и унижавање спорта на универзитетском нивоу - рекао је Вулетић.


Злато су одбранили Марко Бадовинац, Никола Вићић (капитен), Никола Ристановић, Страхиња Петров, Никола Матијевић, Филип Минић, Никола Арсић, Иван Никотовић, Александар Фриц, Јован Ристановић, Марко Лазић и Ђорђе Врљанац. Шеф делегације био је Матија Бурић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације