ПРВЕ контуре модерне атлетске стазе на Градском стадиону у Врању већ су видљиве, иако су грађевинске машине ушле тек пре две недеље, када су почели радови, које финансира локална самоуправа. Према речима градског већника за спорт Ненада Ђорђевића, земљани радови и бетонска површина биће завршени у наредних 50 дана, а уколико то временске прилике не дозволе сада, изливање гумиране површине завршиће се на пролеће.


- Укупна површина атлетске стазе је 2.100 квадратних метара, биће четири траке јер сама површина није дозвољавала да урадимо професионалну стазу, али ће бити од великог значаја за оне најмлађе који ће тек закорачити у свет спорта. Ту ће се деца бавити рекреативним трчањем, а моћи ћемо да организујемо и школска такмичења - каже Ђорђевић.


Како се у Врању ускоро очекује реализација пројекта градње новог стадиона по УЕФА стандардима који финансира Република, постојећи Градски стадион, који је реконструисан прошле године средствима Европске уније, користиће рекреативци, локални клубови и најмлађи врањски спортисти.


Подсетимо, у августу прошле године је председник Србије Александар Вучић најавио изградњу стадиона у Врању, који је планиран да буде у близини Спортског центра. Да ће градња тог стадиона са 8.000 места почети крајем већ ове године, почетком јула је најавио председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза.


ИЗ БУЏЕТА 22 МИЛИОНА

Вредност радова са ПДВ-ом је 22 милиона динара и издваја се из градског буџета, а извођач радова је фирма "Пејко" из Београда у сарадњи са фирмом "Саба Белча" из Прешева.