Са пола гаса до бодова. Ватерполистима Србије била је довољна друга четвртина да у првом колу групе Ц Светске лиге у Хагу торпедују домаћина, Холандију са 12:7 (3:2, 7:1, 1:3, 1:1).


Делфини“ у другом колу, 29. децембра дочекује Хрватску. „Баракуде“ 11. фебруара идуће године играју са Холанђанима, а прве две екипе избориће четвртфинале европског дела Светске лиге.


Браниоци трофеја су своју снагу показали у другој четвртини, истакао се ефектним головима Стефан Митровић и на полувреме су отишло са 11:3. Међутим, у наставку су наши смањили гас, осетио се умор због клупских обавеза и домаћин је успео да избори частан пораз. „Делфине“ су са трибина сјајно подржали наши земљаци, тако да се стекао утисак да се игра у Србији, а не у Холандији.


САВИЋ: УСПОНИ И ПАДОВИ

- НОРМАЛНО је да је било успона и падова, јер момци имају напорну клупску сезону. Најважније је да смо се окупили после пет месеци, а јуче смо имали и добар тренинг са Холандијом. Дакле, све што смо планирали за почетак сезоне смо урадили – нагласио је за сајт ВСС селектор Дејан Савић.


ГРАДСКИ базен у Хагу. Гледалаца: 1.000. Судије: Бјелевстов (Украјина) и Гомез (Италија). Играч више: Холандија 8 (2), Србија 6 (2). Петерци: Холандија 1 (1), Србија 3 (1).

ХОЛАНДИЈА: Вагенар, Ван де Бург 1, Гбадамаси 1, Венкулс, Ван Ијперен 1, Филиповић, Готемакер 1, Ниспелинг 2, Милер, Јансен, Копман, Волсвинкел 1, Де Коф.

СРБИЈА: Гојко Пијетловић, Мандић 1, Дедовић 1, Ранђеловић, Ћук 1, Душко Пијетловић 2, Вицо 1, Алексић, Јакшић, Филиповић 2, Прлаиновић 1, Стефан Митровић 3, Живојиновић.