Минулог викенда у Београду је одржан, сада већ традиционални, четврти по реду међународни џудо турнир Куп жандармерије. У организацији Џудо клуба Жандармерија на татамију у дворани Шумице продефиловало је 580 дечака и девојчица узраста од седам до 12 година. На турниру је учествовало чак 55 клубова, а осим домаћих представника било је учесника из још шест земаља у региону - Босне и Херцеговине, Мађарске, Хрватске, Словеније, Румуније и Бугарске.

- Изузетно смо поносни на овај турнир, пре свега због реакције деце која су одушевљена - почиње причу Владимир Вучковић, потпредседник и први тренер Џудо клуба Жандармерија и додаје:

- Ово је идеална прилика за сву ову децу да се, уз бављење једним дивним спортом какав је џудо, упознају и друже. Заиста смо се потрудили да организација буде на високом нивоу, а потврда квалитета нашег рада је чињеница да је овај турнир из године у годину све масовнији. Неопходно је деци у овом узрасту понудити овакве садржаје, како би кроз бављење спортом спознали праве вредности и ми ћемо се у будућности потрудити да организујемо што више оваквих турнира.

За најуспешније такмичаре и ове године обезбеђени су пехари и медаље, а Вучковић је посебно желео да нагласи да Џудо клуб Жандармерија има велику подршку Министартсва унутрашњих послова и јединице Жандармерије:

- Комадант Жандармерије генерал Дејан Луковић, који је председник клуба, заиста се труди да обезбеди врхунске услове за наше џудисте. Захваљујући томе, наш клуб броји преко 200 чланова, а многи међу њима су репрезентативци који на највећим такмичењима бележе врхуснке резултате и на најбољи начин промовишу Србију. Имамо велику подршку Министартсва унутрашњих послова и зато им дугујемо велику захвалност, јер су препознали све оно што радимо. Ми ћемо са наше стране учинити све да оправдамо њихово поверење, да окупљамо што више деце и стварамо нове шампионе - закључио је Вучковић.