У одбојкашком Новом Саду све је спремно за европску посластицу, реванш меч другог кола квалификација за Лигу шампиона, у среду, 13. новембра, који, уз добар резултат, домаће води у треће коло.


У првом сусрету у Румунији, Војводина је изгубила од Аркаде Галаци са 0:3, али сви верују да је то само корак назад, као залет за много бољу партију и већу енергију у малој сали Спенса.

Тим поводом у клупским просторијама одржана је и конференција за новинаре, на којој су сви истакли оптимизам, али су позвали и навијаче да им помогну, те да заједно дођу до циља.

"Пре конференције имали смо седницу, која је трајала више од сат и по. Детаљно смо прошли све планове и јако је важно то да и даље сви имамо јединствен став, а то је да верујемо у успех и да смо спремни за групну фазу Лиге шампиона. Не потцењујемо противника, то је добар тим, али очекујемо победу. Позивам Новосађане да напунимо малу салу Спенса, да тиме пружимо додатну енергију. Треба нам јако та подршка. Очекујем и наше ветеране, који су и до сада знали да нас подрже, затим наше млађе играче, полазнике академије, све људе добре воље и енергије. Желим да као тим, клуб и град покажемо да нам је место у елитном европском такмичењу", истакао је председник клуба Драгољуб Збиљић.

"Свестан сам добро ко су играчи који чине наш тим, поносан сам на њих, знам како раде, какав имају карактер и колико желе успех. Екипу не чини скуп појединаца, морамо бити тим, а ова генерација, коју предводи Милош Никић, верујем да то јесте. Вредни су момци, имају јак карактер и само нам треба енергија с трибина. Није лако играчима, имају велики притисак, али су они свесни ко су и спремни су за то", рекао је Збиљић.

Оптимиста уочи реванша против Румуна је и спортски директор Слободан Бошкан.

"Нисмо одиграли како можемо, вероватно и зато што нисмо били у могућности да играмо са таквим противником. Имају они квалитет, али имамо и ми и сигуран сам да ћемо пред нашом публиком да покажемо колико заиста можемо. Треба да током целе утакмице наметнемо наш ритам, да одиграмо чврсто, одбојкашки квалитетно. Биће тешко, али уз наше навијаче верујем да можемо до победе, а онда преко златног сета и до следећег круга", поручио је Бошкан.

Шеф стручног штаба Синиша Гавранчић свестан је да је пред играчима и стручним штабом заиста важан дуел:

"Ово је једна од од оних великих мечева. После негативног резултата у Румунији сви са огромном жељом очекујемо да покажемо да можемо много боље, да у сјајној атмосфери од почетка до краја играмо борбено и мотивисано. Наравно, једнако је важно да будемо мирни и концентрисани. Најважнија је наша страна терена и то шта ћемо ми да покажемо".

Искусни Милош Никић осврнуо се на прву утакмицу, рекавши да се његов тим није прославио, али да је извукао поуке.

"Сигурно смо спремнији за реванш и верујем да ће пред нашом публиком бити све другачије, да пружити много бољу игру. Тако можемо до златног сета, а онда и да се боримо за трећи круг. Позивам и ја публику да дође да нам помогнемо и да заједно, као одбојкашки град идемо даље".

Војводини је у борби за треће коло најпре потребна победа од 3:0, или 3:1 и уколико то оствари коначна одлука пашће у златном сету.

Меч почиње у 17. 30.

Улаз је бесплатан, али ће сви посетиоци, љубитељи одбојке и навијачи, имати прилике да уместо за карту новац донирају у хуманитарне сврхе.

На улазу код трибина, као и на партеру биће постављење кутије за помоћ шестогодишњем Кости Петковићу из Ветерника, који болује од леукемије, а новац му је потребан за лечење у Италији.

Подаци о Кости, болести, његовом лечењу и акцијама за пшомоћ могу се наћи на фејсбук страници "Са Костом до победе", уз бројеве жиро рачуна на које може да се уплати новац за лечење малисана.