Бибић првак Балкана у кросу, медаље за Оливеру Јевтић и јуниоре

Бета

09. 11. 2019. у 21:10

Бибић првак Балкана у кросу, медаље за Оливеру Јевтић и јуниоре

Елзан Бибић Фото: АСС

Очекују ме припреме за Првенство Европе у кросу, на које одлазим са великим амбицијама - рекао је Бибић
Репрезентативац Србије у атлетици Елзан Бибић освојио је данас златну медаљу на Крос првенству Балкана у Беранама, где је наступио у узрасту млађих сениора.Међу 25 тркача, двадесетогодишњи Новопазарац славио је временом од 23 минута и 57 секунди.

- Трка је од старта кренула како сам планирао и договорио са тренером Рифатом Зилкићем. Првих 1.000 метара било је у једном правцу, снажан ветар дувао је у прса и покушао сам да останем у групи. Уследио је спори ритам и зато сам морао да изађем напред. На тај начин дошао сам до сјајне предности и победе. Очекују ме припреме за Првенство Европе у кросу, на које одлазим са великим амбицијама - рекао је Бибић.

Друго место заузео је 58 секунди спорији Украјинац Вадим Лонски, а треће Дарио Ивановски из Македоније са 24:58 минута.

Бибић је донео једино злато Србији, док су бронзе припале Оливери Јевтић код сениорки и јуниорима у екипној конкуренцији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Leteci start

09.11.2019. 22:09

Sve cestitke na uspesima nasih brilijantnih atletskih velicina koji me uvek iznova ispune nadom da pojedinacna borba, trud, rad, upornost imaju svoje mesto u moru masovne produkcije uspeha, rekorda i dobre zarade na polju ne samo kolektivnih sportova.