Спектакл у најави: Први Комтрејд Сербија маратон у Београду

С.К.

08. 11. 2019. у 19:10

Спектакл у најави: Први Комтрејд Сербија маратон у Београду

Слободан Поповић, Невена Јовановић и Предраг Миомировић Фото Танјуг

Први "Комтрејд Сербија маратон" стартоваће у недељу, 17. новембра, а организатори најављују прави спектакл

ПРВИ "Комтрејд Сербија маратон" стартоваће у недељу, 17. новембра, а организатори најављују прави спектакл. Трка ће стартовати у Булевару Зорана Ђинђића, иза северног дела "Штарк арена", а циљ је у нашој највећој дворани.

Спектакл организује Атлетски савез Србије у сарадњи са Градом Београдом, а помоћи ће и МУП Србије. Маратон и полумаратон стартују у 10.00, а трка на пет километара 15 минута касније.

- Трчаће се на Новом Београду, укључен је и Мост преко Аде, а круг је дугачак 21 километар, што значи да ће маратонци трчати два круга. Иначе, трка на пет километара је ограничена на 45 минута, а полумаратон и маратон на шест сати - истакао је технички директор Предраг Момировић.

Директор "Сербија маратона" Слободан Поповић позвао је Београђане да дођу у "Штарк арену" и да уживају у спектаклу, јер ће бити организоване и промотивне трке новинара, за старије од 65 година, за децу без родитељског старања, трка родитеља са децом до две године...

- Одржаће се и завршни чин акције "Брзином до звезда", где ћемо у конкуренцији 540 деце добити најбржег дечака и девојчицу, који иду у трећи или четврти разред основне школе. Иначе, стаза је сертификована и сви који заврше трку добиће медаљу - нагласио је Поповић.

Маратон ће имати и хуманитарни карактер, јер ће се подржати Удружење плућне хипертензије Србије.

НЕВЕНА ЈУРИ ЛИЧНИ РЕКОРД

НЕВЕНА Јовановић очекује да ће поправити лични рекорд у полумартону. Она је на недавним Светским војним играма у кинеском Вухану оборила лични рекорд у маратону.

- Част ми је што ћу учествовати на првом "Сербија маратону". Очекујем да будем међу три, на постољу уз лични рекорд - рекла је Јовановићева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације