Хокејаши Партизана најбољи на меморијалном турниру „Мирко Холбус“

Novosti online

04. 11. 2019. у 16:08

Хокејаши Партизана најбољи на меморијалном турниру „Мирко Холбус“

Хокејаши на мечу

Све је одлично прошло, хвала свима што су помогли да заједно обележимо сећање на Мирка - рекао је Јаковљевић

Већ традиционално хокејашки клуб Партизан почетком новембра организује меморијални међународни турнир „Мирко Холбус“. Тако је било и минулог викенда кад је више од 350 малишана из земље и региона играло хокеј у Београду.


У две старосне категорије, до осам и до 10 година хокејашки подмладак Партизана, Марба, Ред Стара, Војводине, НС Старса, Спартака, гостију из Словеније, Хрватске и Босне, као и две екипе девојчица „Serbian girls” такмичили су се и забављали уживајући у најбржем колективном спорту на свету.


Мирко Холбус био је хокејаш Партизана и репрезентативац који је 1964. представљао тадашњу Југославију на Зимским олимпијским играма у Инзбруку. Његовим стопама на петом меморијалном турниру кренули су хокејаши и хокејашице из 10 екипа до осам година и 14 тимова до 10 година.


- Турнир је одлично прошао, задовољни смо одзивом клубова, било је више од 350 дечака и девојчица. Посебно се захваљујем Скупштини града Београда на финансијској помоћи у оргаизацији, као и спонзорима који су заједно са свим учесницима и ораганизаторима учинили да достојно обележимо сећање на Мирка Холбуса – није крио понос због свега учињеног генерални секретар хокејашког клуба Партизан Александар Јаковљевић.


У категорији до осам година најбољи су били мали хокејаши Олимпије који су у финалу савладали Медвједе из Сарајева док је треће место заузела екипа састављена од девојчица из Србије – „Serbian girls”.


Велико финале старије деце У10 играли су Партизан и Младост из Загреба, а домаћини су славили 5:1. Гости из Љубљане, хокејаши Олимпије, заузели су треће место.


Турнир је затворио Душан Новаковић председник хокејашког савеза Београда, најбоље екипе добиле су пехаре и медаље, а сви учесници турнира највише су се обрадовали великим кутијама слаткиша.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације