Стонотениски Куп Европе у Спенсу: Напад на Шпанкиње

С.БАЈИЋ

03. 11. 2019. у 08:50

Стонотениски Куп Европе у Спенсу: Напад на Шпанкиње

Тијана Јокић, стонотенисерка Новог Сада Фото СТК Нови Сад

Стонотенисерке Новог Сада ће вечерас (19.00) у првом мечу осмине финала Купа Европе у дворани "Спенс" дочекати шпански Линарес (улаз бесплатан)

СТОНОТЕНИСЕРКЕ Новог Сада ће вечерас (19.00) у првом мечу осмине финала Купа Европе у дворани "Спенс" дочекати шпански Линарес (улаз бесплатан). Домаће такмичарке ће ослабљене покушати да остваре што бољи резултат, с обзиром на чињеницу да наступају без првог рекета, повређене Рускиње Зоје Новикове.

Њено место заузеће Радмила Томињак (16), прва јуниорка Србије, а уз њу ће бити и капитен Изабела Лупулеску и Тијана Јокић. Резерва је Тијана Хинић, одлука је тренера Слободана Стојанова.

- У доброј смо форми Јокићева и ја, имамо јаке турнире иза нас. Много би нам у дуелу са ривалкама значила подршка публике - каже Изабела Лупулеску, наша најбоља сениорка, која веома добро познаје Румунку Ана-Марију Истрате, прву играчицу Линареса. - Искусна је, игра врло брз стони тенис и веома је незгодна. Против ње мора да се стално мења ротација, јер користи сваку грешку. Шпански тим има и искусну Пољакињу Кузинску, која је некада играла на озбиљном нивоу, била је веома добра у јуниорској конкуренцији и свакако да нам предстоји тежак задатак.

Занимљиво је да се меч игра у Великој дворани "Спенс", први пут после 1981. године, када је Нови Сад био домаћин Светског првенства у стоном тенису.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације