Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић одредио је списак играча за утакмицу са Холандијом у Светској лиги.


Како се наводи у саопштењу Ватерполо савеза, позвани су: Гојко Пијетловић (Орадеа), Стефан Живојиновић (Олимпијакос), Душан Мандић (Про Реко), Никола Дедовић (Шпандау 04), Сава Ранђеловић (ОСЦ) и Милош Ћук (Младост).


На списку су и Душко Пијетловић (Солнок), Немања Вицо (Триестина), Милан Алексић (Барселонета), Никола Јакшић (Ференцварош), Филип Филиповић (Про Реко), Андрија Прлаиновић (ОСЦ) и Стефан Митровић (Олимпијакос).


Репрезентација ће се окупити у Холандији 11. новембра, а дан касније у Ден Хагу игра против домаћина.


"Поново смо у саставу са најискуснијим играчима који су после освојене Светске лиге и визе за Олимпијске игре добили слободно лето. Истина, Мандић, Дедовић, Ћук, Ранђеловић, Вицо и Јакшић су играли на Светском првенству. Светска лига је само једна од провера форме, прилика да се окупимо", рекао је Савић.


После пет година у репрезентацији је поново Стефан Живојиновић који је последњи пут бранио на Светском купу у Алматију 2014. године.


"Што се тиче Живојиновића могу да кажем да је један са ширег списка репрезентативаца. Имао је добру сезону, сада игра за квалитетан састав какав је Олимпијакос и рачунамо на њега", додао је Савић.


Трећи учесник у групи је Хрватска. Ове године се игра једнокружно. Србија је домаћин Хрватској 29. децембра, а Хрватска Холандији у фебруару.