НЕКОМ две године пролете у трену, а Филипу Радојевићу су биле као вечност. Леворуки ватерполиста Партизана је у августу 2017, за време јуниорског СП у Београду, неопрезно узео лек "дефринол", који садржи забрањену супстанцу псеудоефердин, због чега га је Светска пливачка федерација суспендовала. Наша велика нада се прошле среде у мечу против Приморца (10:12) вратила у базен и нада се да ће ускоро достићи жељену форму.

- Осећао сам се феноменално, спреман сам и мислим да ћу моћи да помогнем екипи да у наставку сезоне одиграмо што боље и нападнемо Куп и првенство. Жао ми је само што мој повратак нисмо крунисали победом над Которанима - каже Радојевић.

Нерадо премотава филм од пре две године, када је сазнао да је био позитиван на антидопинг контроли.

- Тог лета сам са јуниорском репрезентацијом освојио светску бронзу, а са универзитетском злато. И уместо да славим, добио сам шокантну информацију да сам пао на допинг контроли. У трену сам помислио да је реч о скривеној камери... Нажалост, због младости, незрелости, направио сам грешку - прича Радојевић.

Филип ниједног тренутка није помислио да дигне руке од ватерпола.

- Мислио сам само на будућност, и тако прегурао ове две године. Тренирао сам индивидуално колико сам могао, сналазио се како сам умео, јер нисам смео да вежбам у базену. Мој пријатељ и мој тренер Милош Чех, који ме је спремао у теретани, предложио ми је да вежбам џудо у његовом клубу Џудока, како бих добио на чврстини. Природно, чувао сам се повреда. И могу да кажем да ми је то користило. Све сам изнео мушки, сада је све то иза мене, једино желим да се што пре вратим у форму - примећује Радојевић.

Велика нада нашег ватерпола ускоро ће прославити 22. рођендан. И планови су чисто спортски:

- Желим да играм што боље, да једног дана постанем члан А репрезентације. То ми је помогло да издржим ове две године. Идем корак по корак. Хоћу да помогнем Партизану у борби за трофеје. Млади јесмо, али верујем у саиграче. Држимо се заједно, постајемо прави тим. А и желимо 30. титулу како бисмо пришили трећу звездицу.

ОПОМЕНА ЗА СВЕ

- МОЈ пример је опомена и за остале спортисте, нарочито младе. Да сам водио рачуна, да нисам помислио да обичан лек не садржи забрањене супстанце, не би ми се ово догодило. Професионални спортиста мора и те како да буде опрезан, да буде добро информисан - подвлачи Радојевић.