Возачу Ред Була Максу Верстапену одузета је пол позиција на данашњој трцу Формуле 1 за Велику награду Мексика, пошто није успорио када су истакнуте заставе упозорења током квалификација.Верстапен је кажњен додавањем три места на пласман и почеће трку са четвртог места. На пол позицији ће бити Шарл Леклер из Ферарија, поред њега у првом реду биће тимски колега Себастијан Фетел, а са трећег места стартоваће актуелни шампион Луис Хамилтон из Мерцедеса.

Верстапен није успорио када су истакнуте жуте заставе упозорења, након што је возач Мерцедеса Валтери Ботас ударио у ограду.

Испред Верстапена Фетел је успорио, а после квалификација рекао је да га је то коштало покушаја да остваи најбоље време.

Хамилтон је у последњем кругу квалификација поправио време, он је возио иза Ботаса, али је успорио у последњем сектору, када су истакнуте жуте заставе.

Редари нису одмах истражили инцидент, иако се на снимку могло видети да је Верстапен прошао Ботасов болид и да није успорио. Он је признао на конференцији за новинаре да је видео да је Ботас ударио у ограду, али да није успорио, након чега је позван на разговор код редара.

Хамилтон би у Мексику могао да освоји шесту шампионску титулу, ако освоји 14 бодова више од тимског колеге Ботаса. Он у Мексику није завршио на подијуму од 2016. године, али је последње две године управо у тој трци освајао шампионске титуле.

Ботас ће стартовати са шесте позиције.

Трка Формуле 1 за Велику награду Мексика вози се вечерас од 20.10 у Мексико ситију.