Светска одбојкашка федерација (ФИВБ) објавила је саставе турнира Континенталних квалификација за Олимпијске игре 2020, који ће се одгирати од 4. до 12 јануара.

Домаћини у конкуренцији одбојкаша биће Берлин у Немачкој, Каиро у Египту, Ђангмен у Кини, Сантјаго у Чилеу и Ванкувер у Канади, а у конкуренцији одбојкашица турнири ће бити организовани у Апелдорн у Холандији, Јаундеу у Камеруну, Након Рачасима у Тајланду, Манисалес у Колумбији и Санто Доминго у Доминиканској Републици.

Одбојкаши Србије, актуелни прваци Европе, играће на турниру Европских квалификација за ОИ у Берлину од 5. до 10. јануара.

Састави група ће бити одређени по систему серпентине, на основу ранг листе ЦЕВ, а то значи да би у конкуренцији одбојкаша у Берлину у Б групи требало да играју Србија, Француска, Бугарска и Холандија, а у А групи Немачка, Белгија, Словенија и Чешка.

Пласман на ОИ 2020, које су на програму од 24. јул до 9. августа у Токију, избориће само победници група.

Учешће на ОИ у конкуренцији сениорки до сада су изборили Јапан као организатор, Србија, светски и европски првак и вицешампион Олимпијских игара, Кина, САД, Бразил, Русија и Италија.

Карту за Токију код одбојкаша обезебдили су Јапан, Бразил, САД, Италија, Пољска, Русија и Аргентина.