Ватерполисти и ватерполисткиње добили противнике на ЕП

С. К.

22. 10. 2019. у 20:12

Ватерполисти и ватерполисткиње добили противнике на ЕП

Дејан Савић Фото: Н. Параушић

Мушка репрезентација играће са Румунијом, Холандијом и Русијом, док ће женска играти са Мађарском, Русијом и Грчком

ЖРЕБ по мери „делфини“. Ватерполисти су вечерас у Будимпешти сазнали да ће напад на пету узастопну титулу првака Европе на 34. Шампионату Старог континента од 12. до 26. јануара идуће године почети у групи Б 14. против Русије. Потом следе дуели са Румунијом (16. јануара) и Холандијом (18. јануара).


Срби су апсолутни фаворити за прво место у групи, које доноси директан пласман у четвртфинале. Други и трећи разиграваће у осминифинала.


У групи А су Хрватска, Црна Гора, Словачка и Немачка, у групи Д си: Шпанија, Мађарска, Турска и Малта, а у групи Д: Италија, Грчка, Грузија и Француска. Шампион или најбоље пласирана екипе иза Србије, Италије или Шпаније, које су се већ осигурале олимпијску визу, издавиће карту за Токио.


Уколико наши оправдају рејтинг као победници групе у четвртфиналу, 22. јануара, играће са бољим из дуела 3А-2Ц. Пројекција жреба говори да би у полуфиналу, 24. јануара, играли са победником меча 1А – 3Б/2Д.


Даме, које 26. октобра играју реванш са Чешком (у првом мечу победиле са 25:6) играће у групи „А“ са Грчком, Русијом, Хрватском или Португалијом, Мађарском и Словачком или Турском. У другој групи су: бранилац титуле Холандија, Шпанија, Италија, Француска или Украјина, Немачка или Румунија, Израел или Шпанија.


- За пласман међу четири борићемо се највероватнија са Хрватском и Словачком. Мислим да имамо шансу да успемо – истакла је селекторка Драгана Ивковић.


САВИЋ:МОГАО И НЕКО ЈАЧИ

СЕЛЕКТОР Дејан Савић је поновио да за прави турнир почиње од четвтфинала:

- Можда би било боље да у групи имамо неку од јачих селекција. С друге стране све три репрезентације показују напредак и неће бити једноставно. Зна се наш пут из меча у меч и онда од четвртфинала почиње прави део првенства. И за то морамо да се спремимо.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације