НАПРЕДАК САМО УЗ НАЈЈАЧЕ: Перуничић против Аустрије и Словеније проверава рукометаше за ЕП

С. К.

среда, 23. 10. 2019. у 09:14

НАПРЕДАК САМО УЗ НАЈЈАЧЕ: Перуничић против Аустрије и Словеније проверава рукометаше за ЕП

УИГРАВАЊЕ Марсенић, Перуничић и Радивојевић Фото РСС

За нас су то такмичарске утакмице, јер желимо да видимо где смо – каже селектор рукометаша Србије
ВРЕМЕ никад није савезник нашим најбољим рукометашима. Зато је "орловима" у ЕХФ недељи важан сваки минут, а у петак (19.30) у Грацу против Аустрије и у недељу (17.00) у Марибору против Словеније видеће шта морају да поправе у игри како би били прави на ЕП од 9. до 26. јануара идуће године у Норвешкој, Шведској и Аустрији.

- Окупили смо се после четири месеца. Осећа се добра енергија, жеља за напредовањем. Доста разговарамо, гледамо противнике на ЕП и полако се уводимо у причу. Нажалост, ни овог пута нисам могао да рачунам на све играче, јер се Пушица повредио, па сам позвао Стевановића - истакао је селектор Ненад Перуничић.

Стратег "орлова" подвлачи да на припремним утакмицама жели да игра са што јачим ривалима:

- Само против најјачих селекција може да се напредује. За нас ће утакмице са Аустријом и Словенијом бити такмичарске, никако пријатељске, јер желимо да видимо где смо. Сада смо се више концентрисали на тактику и напад, јер још нису довољно уиграни.

Мијајло Марсенић је нагласио да је играчима важан сваки минут на припремама:

- Осећа се набој, срећни смо што смо поново заједно. Екипа је млада, полетна, а утакмице са Аустријом и Словенијом показаће нам на чему треба да порадимо до ЕП. Надам се да ћемо се показати у најбољем светлу и да ћемо играти значајну улогу на шампионату.

НЕЋУ ДА ОДУГОВЛАЧИМ
- НЕЋУ да поновим грешку као пред СП, када сам због списка играче дуго држао у недоумици. То се неће поновити, они који буду играли на турниру у Француској наступиће и на ЕП - подвукао је Перуничић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације