ПЕРУНИЧИЋ ТЕСТИРА ЗА ЕП: Рукометаши се у Ковилову припремају за Аустрију и Словенију

С.К.

21. 10. 2019. у 20:33

ПЕРУНИЧИЋ ТЕСТИРА ЗА ЕП: Рукометаши се у Ковилову припремају за Аустрију и Словенију

Владимир Цупара Фото Н. Параушић

"Орлови" ће имати прилику да осете терен у Грацу, где ће играти на ЕП 2020. у групи са селекцијама: Белорусије, Црне Горе и Хрватске

РУКОМЕТАШИће у ЕХФ недељи градити игру за ЕП од 9. до 26. јануара у Шведској, Норвешкој и Аустрији. Селектор Ненад Перуничић од јуче ради са играчима, који ће имати и две веома важне провере. Прву, 25. октобра (19.30) са Аустријом у Грацу, а другу два дана касније (17.00) са Словенијом у Марибору.

Стратег Србије радиће у Ковилову са 19 играча: Владимира Цупару, Дејана Милосављева, Тодора Јандрића (голмане), Немању и Вању Илића (лева крила), Мијајла Марсенића, Живана Пешића, Зорана Николића (пивотмени), Богдана Радивојевића, Страхињу Станковића (десна крила), Немању Обрадовића, Миљана Пушицу, Ивана Димитријевића, Немању Зеленовића, Николу Црноглавца, Јовицу Николића, Стефана Вујића, Лазара Кукића и Алексу Колаковића (бекови).

"Орлови" ће имати прилику да осете терен у Грацу, где ће играти на ЕП 2020. у групи са селекцијама: Белорусије, Црне Горе и Хрватске.

- На нама је да се добро спремимо и покушамо да направимо искорак у односу на претходна такмичења. Прогнозирати било шта је незахвално, када год сам покушавао, нисам погађао - искрен је голман Владимир Цупара.

Иначе, сјајни чувар мреже мађарског Веспрема сматра да ће провере добро доћи нашој селекцији:

- Аустрија и Словенија су добре репрезентације. Резултат нам није у првом плану, већ уигравање за оно што следи на Европском првенству. Добро ће нам послужити да видимо где смо после неколико месеци паузе, да се подсетимо неких акција, али и дружимо и градимо тим за оно што нас чека. н

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације