ЖРЕБ ЗА ЕП У ВАТЕРПОЛУ: Србија чека ривале из првог шешира

С.К.

22. 10. 2019. у 10:10

ЖРЕБ ЗА ЕП У ВАТЕРПОЛУ: Србија чека ривале из првог шешира

"Делфини" са златним медаљама 2018. освојеним у Барселони Фото Танјуг

У Будимпешти је данас жреб за 34. шампионат Старог континента у ватерполу, који ће се одиграти у мађарској престоници од 12. до 26. јануара 2020.

"ДЕЛФИНИ" ће данас сазнати прве препреке на путу ка петој узастопној титули првака Европе. У Будимпешти ће у 17.45 почети жреб за 34. шампионат Старог континента у ватерполу, који ће се одиграти у мађарској престоници од 12. до 26. јануара идуће године.

Као суверени владари Европе, Срби су у првом шеширу, у којем ће им друштво правити: Шпанија, Хрватска и Италија. У другом су: Црна Гора, Грчка, Мађарска и Русија, а у трећем: Грузија, Словачка, Румунија, Турска, Немачка, Француска, Малта и Холандија.

Селекције ће бити подељене у четири групе, победници ће се директно пласирати у четвртфинале, а други и трећи разиграваће за пласман међу осам. Шампионат је и квалификациони за ОИ у Токију. Првак или најбоље пласирана екипа иза Србија, Италије и Шпаније, које су се летос пласирале на Игре, извадиће карту за јапанску престоницу.

Освоје ли Филиповић и другови титулу, изједначиће рекорд Мађарске, која је од 1926. до 1938. била неприкосновена у Европи.

Девојке 26. октобра играју реванш са Чешком, али је јасно после победе у Прагу (25:6) да ће правити друштво мушкарцима у Будимпешти. Код дама такмичи се 12 репрезентација, које ће бити подељене у две групе. Титулу брани Холандија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације