Милица уз медаљу освојила и важне бодове у борби за пласман на ОИ: Види се напредак

Танјуг

20. 10. 2019. у 10:50

Милица уз медаљу освојила и важне бодове у борби за пласман на ОИ: Види се напредак

Милица Мандић и Драган Јовић фото: ТК Галеб

Задовољна сам резулататом и срећна што сам се поново нашла на постољу на оваквом турниру. Имала сам неколико грешака, али имам на чему да радим и томе се радујем – каже Мандићева
Српска репрезентативка у теквондоу Милица Мандић, после освајања бронзане медаље на Гран при турниру у Софији, рекла је да је задовољна постигнутим резултатом.

Осим бронзаног одличја, Мандић је освојила и 14,4 поена за ранкинг на олимпијској листи са које ће само шест најбољих отићу на ОИ у Токију следеће године.

- Задовољна сам резулататом и срећна што сам се поново нашла на постољу на оваквом турниру. Имала сам четири тешка меча и драго ми је да се видео напредак у неким стварима које сам вежбала. Хвала тренеру Драгану Јовићу који ме је водио у свакој борби и без чијих савета и не бих направила овај резултат. Имала сам неколико грешака, али имам на чему да радим и томе се радујем - рекала је Мандићева.

На путу до победничког постоља Милица је редом била боља од Катарине Батили из Обале Слоноваче, Енглескиње Ребеке Могован и Францускиње Солен Авулет, да би у борби за финале изгубила од Кинескиње Шуин Женг.

Тренер Драган Јовић истакао је важност нових бодова које је српска репрезентативка освојила у Софији.

- Ово је њена седма медаља на Гранд при турнирима. Била је одлична цео дан у свакој борби. И у полуфиналу је била доста близу са Кинескињом која је освојила и овај Гран при, баш као и онај у Јапану. Ово значи и нових 14,4 поена више, важних до краја квалификационог дела. Фокус пребацујемо на Бари и нови Г4 турнир, те на крају на финални ГП после ког ће све бити познато. Мислим да ће се Милица са овим поенима померити за једно место навише у ренкингу - истакао је Јовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације