Марко Вукићевић за Новости: Најгоре је прошло, тело се опоравља од великог стреса и болова

М. Самоиловић

уторак, 15. 10. 2019. у 08:33

Марко Вукићевић за Новости: Најгоре је прошло, тело се опоравља од великог стреса и болова

Марко Вукићевић ФОТО: Приватна архива

До несреће је дошло на тренингу спуста, на глечеру Сас фи. Био је то тежак пад, при великој брзини - присећа се Вукићевић

СРПСКИ скијаш Марко Вукићевић недавно је доживео тешку повреду када је у Швајцарској на тренингу са тамошњим колегама пао и сломио руку и ногу. Марко се јавио "Новостима", и из болничке постеље причао о озледи, опоравку, повратку на стазу...

- До несреће је дошло на тренингу спуста, на глечеру Сас фи. Био је то тежак пад, при великој брзини - присећа се Вукићевић.

Марко прича да је ово прва озбиљнија препрека у његовој каријери.

- Никада до сад нисам имао озбиљније повреде, али сам доживео већ неколико падова, при брзинма од 125 километара на сат.

Најгоре је прошло, а сада следи лакши део, односно рехабилитација.

- Опоравак тече по плану, сломљене су обе кости потколенице (тибула и фибула) и рука. Биле су потребне две операције од по два сата због јачих прелома и оштећења меког ткива - каже Вукићевић, додајући да се његово психофизичко стање побољшава. - Из дана у дан се осећам све боље. Тело се опоравља од великог стреса и болова, што ми даје самопоуздање за дане који следе.

Болнички дани често умеју да буду тешки и напорни, али српском скијашу није преостало још дуго да лежи.

- У болници у Швајцарској је планирано да останем бар 14 дана, да не би дошло до компликација током транспорта - прича Марко.

Српског скијаша повратак на скије очекује наредне године, имајући у виду тежину повреде.

- Моја овогодишња сезона се завршила 8. октобра. Сада ме чека дуг опоравак и рехабилитација. Затим следи повратак на стазу, у другој половини 2020. - завршава Вукићевић.

СЛОВЕНИЈА, ПА СРБИЈА

ПОДСЕЋАЊА ради, Марко Вукићевић је своју скијашку каријеру почео као репрезентативац Словеније, али је 2012. одлучио да наступа за Србију, будући да су му корени из наше државе.

Вукићевић је под заставом наше земље наступао два пута на Зимским олимпијским играма, 2014. и 2018, а поред тога је први Србин који је учествовао у супервелеслалому на Играма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације