ПОЖАРЕВЉАНИ СЛАВИЛИ СВОГ ШАМПИОНА: Сјајан дочек за Николу Пековића

Д. Новковић

14. 10. 2019. у 16:24

ПОЖАРЕВЉАНИ СЛАВИЛИ СВОГ ШАМПИОНА: Сјајан дочек за Николу Пековића

Дочек у Пожаревцу Фото: Д. Новковић

Златни одбојкаш у свој родни град донео и победнички пехар репрезентације освојен на недавном ЕП у Паризу

Пожаревљани су у понедељак организовали свечани дочек за свог суграђанина, златног одбојкаша Николу Пековића, који је са репрезентацијом Србије освојио прво место на недавно одржаном Европском првенству у Паризу.


Дочек су организовали Градска управа и Одбојкашки клуб „Млади радник“, најпре у свечаним градским салонима, а онда и на стадиону малих спортова, где је организован јавни час из одбојке.


-Поред тога што сам представљао своју државу, част ми је што сам представљао и свој град, матични клуб, школу, другаре и, на крају, и своју породицу. Надам се да ће наш успех бити подстицај младим генерацијама да почну да се баве одбојком – изјавио је Пековић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛИГА НАЦИЈА: Одбојкашице крећу од Италије, одбојкаши прво са Пољацима


На јавном часу из одбојке за најмлађе Пожаревљане, грађани су могли да се фотографишу поред пехара који је на Европском првенству освојила одбојкашка репрезентација.


Свечаном пријему требало је да присуствују и капитен репрезентације Немања Петрић, родом из Пријепоља, који је, као и Пековић, играо за „Млади радник“, као и селектор Слободан Боба Ковач родом из Великог Градишта, али су били спречени због обавеза.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације