После јучерашње забране уласка фудбалској екипи Црвене Звезде на административном прелазу Јариње, истог дана у среду поподне Рукометном клубу “Топличанин” из Прокупља забрањен је улазак на Космет.


Наиме, прокупачки рукометаши који су требали да у поподневним сатима одиграју утакмицу са екипом “Мокре Горе” у Зубином Потоку, заустављени су на прелазу Брњак, јер, наводно, нису имали неопходну документацију. И док портпарол косовске полиције Баки Кељани у изјави приштинским медијима на албанском језику истиче да епика РК из Прокупља није имала дозволу косовских власти за поменуту утакмицу, из Канцеларије за Косово и Метохију истичу да је реч о очигледној намери да се српски спорт потпуно прогна са Косова и Метохије, а нашим клубовима и тимовима у покрајини да буду домаћини спортских манифестација.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мијаиловић после забране: Шта ће сада да каже ФИФА?


- У Зубином Потоку је требало да буде одигран, не ревијални меч, већ утакмица у оквиру редовног такмичења рукометне Супер Б лиге Србије, које је у прошлости било без икаквих проблема организовано на подручју Косова и Метохије - појашњавају из Канцеларије за КиМ и додају да Приштина по свему судећи намерава да изоловањем Срба на Косову и Метохији изврши притисак и на наш народ у покрајини и на Београд. На овај начин се, међутим, како се оцењује у саопштењу за јавност Канцеларије за КиМ, не може изнудити ни политичка кооперативност Срба на терену, као ни попустљивост Београда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СПЕЦИЈАЛЦИ ИМАЛИ НАРЕДБУ ДА ХАПСЕ: Дугим цевима на играче Звезде?!


- Апелујемо на представнике међународне заједнице који су, одмах по завршетку парламентарних избора на Косову и Метохији, почели да позивају на наставак дијалога Београда и Приштине, да имају на уму да су баријере и забране за људе и робу у супротности са самим духом дијалога, и да разговора не може бити док год Приштина манифестује насиље - опимињу из Канцеларије за Косово и Метохију и наводе да ће Србија учинити све да међународне спортске организације буду детаљно информисане о антицивилизацијском и антиспортском деловању Приштине.