Леклер: Нема неспоразума у Ферарију

Тањуг

четвртак, 10. 10. 2019. у 11:54

Леклер: Нема неспоразума у Ферарију

Шарл Леклер фото Танјуг АП

Јасно је да ситуација није била јасна обојици возача на почетку трке. И то је најважнија ствар. Разговарали смо о томе, река је возач Ферарија
Возач Ферарија Шарл Леклер, после контроверзи око тимских наредби са колегом Себастијаном Фетелом током трке Формуле 1 за Велику награду Русије у Сочију, рекао је да је у екипи "сада све јасно".

У Сочију је пре две недеље победио возач Мерцедеса Луис Хамилтон, испред тимског колеге Валтерија Ботаса. Леклер је стартовао са пол позиције, а према договору пре трке, пропустио је Фетела да га претекне како би блокирао Хамилтона да са друге позиције преузме вођство.

Из екипе су затим обавестили Фетела да мора да врати Леклеру позицију, што је четвороструки светски првак одбио, због чега је Леклер негодовао. Међутим, на половини трке Фетел је морао да одустане због проблема са возилом, а Леклер је заузео треће место.

Леклер је рекао да је директор екипе Матија Бинотио одвојено разговарао са обојицом возача и да нема проблема уочи недељне трке за Велику награду Јапана у недељу.

"Било је неспоразума, али разговарали смо и сада је све јасно. Помислио сам споља да је то велика ствар, што дефинитивно није била, али сада је све у реду", рекао је Леклер, пренео је Скај.

Упитан шта то није било јасно, Леклер је одговорио: "То је јасно од почетка сезоне, да морамо да поштујемо тимске наредбе".

"Јасно је да ситуација није била јасна обојици возача на почетку трке. И то је најважнија ствар. Разговарали смо о томе и обезбедили да се таква ситуација више никада не понови", навео је Леклер.

Фетел је признао да су "поједине ствари могле да буду боље урађене", али је поновио изјаву Леклера да је сада све у реду.

"Разговарали смо о томе више пута. Разговарали смо обојица. Можда другачије него што неки људи мисле. Али, мислим да је прилично јасно", рекао је четвороструки светски првак.

Упитан шта би то могло да значи за сличне сценарије у будућности, Фетел је навео: "Нисмо ништа уклесали у камену, мислим да то није потребно".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације