Трећи по реду Сајам фитнеса, велнеса и здравља "Белфис 2019" свечано је отоврен данад у Хали 3 Београдског сајма, где ће на око 5.000 квадратних метара изложбеног простора биће представљени сви новитети из света фитнеса, бодибилдинга, најновије справе за вежбање, спортски реквизити, али и све новине везане за суплементацију.


Организатор ове манифестације је Савез за рекреацију и фитнес Србије, а покровитељи су Министарство омладине и спорта и Град Београд.


Државни секретар за спорт Предраг Перуничић истакао да је у стратегији министарства циљ да се развија рекреативни спорт и да овакви сајмови промовишу, не само фитнес него и читав спорт.


- У Србији 60 досто људи нема ни сат дневно физичке активности, а сви знамо колико спорт утиче на једно друштво у здравственом, психолошком, социолошком и привредном смислу. Ако од понедељка неко почне да се бави спортом и рекреацијом, сајам је успео - рекао је Перуничић.


Помоћник градоначелника Андреја Младеновић рекао је да Београд може да се похвали великим фитнес клубовима, који не заостају за светским.


- Драго ми је што отварамо трећи по реду Белфис и што је фитнес постао не само вид рекреације већ и покрет у нашој земљи. Белфис је један од млађих сајмова, али је пун енергије и младости и то је сигурно главна одлика овог сајма. Важан је због тога што велики број грађана Србије посећује фитнес клубове, бави се спортом и њима је Белфис занимљив- истакао је Младеновић.


Председник Савеза за рекреацију и фитне Небојша Стојаноски захвалио је свима на помоћи да се 3. Белфис организује и понуди нове актрактивне фитнес садржаје.


- Много су нам помогли министарство и Град Београд, јер да није њих, овај сајам не би био овако успешан. Такође, захваљујем свим фитнес инструкторима, спортистима и појединцима који својим доприносом граде српску фитнес индустрију- рекао је Стојаноски.