ОНО што обећа то и оствари. Олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек, као и пре Игара 2016. у Рио де Жанеиру, где је освојио злато, обећао је медаљу и из Токија 2020. Наш најтрофејнији рвач је пре три године отворио пут нашим асовима ка рекордних осам одличја.


- Ако одем на Олимпијске игре донећу Србији медаљу из Токија - самоуверен је Штефанек у интервујуу Танјугу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мате Немеш хоће као Штефанек: У Токију могу пуно


ОПРОШТАЈ ДОГОДИНЕШТЕФАНЕК, актулени председник Спортског савеза Србије, већ сада најављује да ће завршити каријеру следеће године:
- Нисам окончао каријеру, урадићу то следеће године. У програму сам за Токио и циљ ми је да браним злато. Свакако се надам медаљи.

Реч "ако" од Штефанека долази јер ће се са Матом Немешом борити за место у тиму Србије у категорији до 67 килограма грчко-римским стилом.


- Још се не зна ко иде. Већ 10 година заједно тренирамо, Мате ми је много помогао када сам био победник у Рију, исто тако је много научио од мене кроз припреме и домогао се бронзе на СП у Казахстану. Честитам му на томе.


Велики је оптимиста по питању успеха српских рвача у Токију и зато очекује две медаље, а највише од - себе:


- Увек очекујем много од себе. Тако увек крећем. Стеван Мићић је изванредан у слободном стилу, остао је без бронзе на СП са два минимална пораза. У самом је врху... Највећи кандидат је Виктор Немеш, ту је и Миха Каџаја. Неко од нас четворице донеће две медаље. Не могу да тврдим са сигурношћу, али када кажем нешто то и остварим. Од мене очекујте медаљу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Мићић иде у Токио, ништа од бронзе


Велики удео у успеху рвача Србије има и држава са улагањем у тај спорт.


- Хвала Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије и председнику Александру Вучићу, који је много помогао Рвачком савезу Србије и омогућио нам да имамо прави буџет како бисмо имали праве резултате. Свега тога не би било да држава није стала иза Савеза и да такву логистику није направио председник РСС Жељко Трајковић - истиче Штефанек.