Светски трендови пинг-понга на Бегеју

Б. Грујић

25. 09. 2019. у 10:12

Светски трендови пинг-понга на Бегеју

Фото: Зрењанински.

Желим свим учесницима, а имамо их укупно 208, као и њиховим навијачима, а знам да многи имају подршку, да се лепо проведу у нашем граду - истакао је Симо Салапура.

Светски турнир за кадете и јуниоре, из 34 земље света, на којем учествује око 200 талентованих мајстора стоног тениса, почео је јуче у Кристалној дворани у Зрењанину, а први сервис извео је помоћник градоначелника, Симо Салапура, уз присуство председника Стонотениског савеза Србије, Александра Каракашевића.


- Није лак пут, кроз трње до звезда, од перспективних пионира и кадета до сениора шампиона и због тога морамо уз велико стрпљење, посветити пажњу раду са младима. Морамо у Србији да направимо два, три центра за развој стоног тениса, где ћемо окупити више деце, да би подигли овај спорт који има традицију, бар на највиши европски ниво - нагласио је Каракашевић, истичући задовољство што је град Зрењанин огромно гостопримство показао већ првог дана значајног такмичења светског формата.


- Желим свим учесницима, а имамо их укупно 208, као и њиховим навијачима, а знам да многи имају подршку, да се лепо проведу у нашем граду, који од давнина поносно носи ореол града спорта - истакао је Симо Салапура.


Сениорски репрезентативац Србије и капитен шампионске екипе Баната, Илија Мајсторовић,поздрављајући све учеснике и будуће звезде овог спорта, подсетио је да се ради о турниру јуниора и кадета на светском нивоу и да је ово само почетак оваквих дешавања у Зрењанину, који има озбиљне планове и припрема се за организацију највећих светских стонотениских такмичења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације