СЛОВЕНИЈА је у трансу. "Змајчеки" су творци највећег изненађења на 31. Европском првенству у Словенији, Холандији, Белгији и Француској. Урнаут и друштво су у четвртфиналу шокирали браниоца титуле, Русију са 3:1 и за улазак у финале бориће се у четвртак (20.30) у Љубљани са светским прваком, Пољском, која је надиграла вицешампиона Европе, Немачку са 3:0.


Мало ко је очекивао да ће Руси пре времена сићи са европског трона. У групној фази надиграли су Словенце са 3:0 и сви су их пре новог дуела у Љубљани видели у полуфиналу. Међутим, превише су грешили на сервису, поклонили су фантастичним Словенцима 38 поена, тако да им ни добар блок и напад нису помогли да се умешају у борбу за медаље. С друге стране домаћин, који је пре четири године освојио европско сребро, је на крилима ватрених навијача у "Стожицама" био незадржив и заслужено је у полуфиналу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Атанасијевић: Немамо више права на грешку


Словеначки медији су објавили да више нема карата за полуфинални меч са Пољском.


- Ово је лудост. Сањао сам то, знао сам да ће се то догодити. Имамо најбољу публику на свету, не могу да опишем осећај. У срцу сам знао да ћемо победити. Да ли смо све од себе да бисмо победили. Сада нападамо и злато - импресиониран је Јан Козамерик.