Репрезентативац Србије у рвању Мате Немеш рекао је да му је олимпијски шампион Давор Штефанек, са којим се бори за место на Олимпијским играма, велика инспирација и да, уколико избори визу за Токио, може да донесе Србији нову медаљу.

Немеш је на Светском првенству у Казахстану, у дисциплини грчко-римским стилом до 67 килограма, најавио високе домете освајањем бронзане медаље.

- Штефанек и ја тренирамо заједно 10 година, стално сам гледао како ради и шта би требало да узмем од њега. Нисам имао пуно такмичења због њега, био је први, а сада сам добио шансу, а претходно и на Европском првенству. Пето место ме је разочарало јер сам могао да будем први, пре Европских игара где сам дошао до медаље. Ту сам осетио да могу да освајам медаље - рекао је Немеш Тањугу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немеш после бронзе и норме за ОИ: Још нисам свестан шта сам урадио

Према његовим речима, Штефанек га "гура" ка још већем напретку.

- Пуно је лакше на такмичењима, јер када немаш противника у земљи не можеш да напредујеш. Пре три године био је Александар Максимовић, ту је сада и Себастијан Нађ, који је веома добар и "гурамо" се међусобно. То пуно помаже, чак и мени да дођем до медаље.

Немеш, који је уједно обезбедио олимпијску норму, не крије огромно задовољство због успеха у Нурсултану.

- Јако је добар осећај, срећан сам што сам освојио прву већу медаљу. На Светском првенству је био циљ да узмемо што више норми, успели смо да дођемо до три, а могли смо још једну (Виктор Немеш прим. аут). Веома сам задовољан због бронзе - навео је он.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немешу олимпијска норма за Токио

Сјајни резултати српских рвача резултат су и великог улагања државе у тај спорт, подвлачи Немеш.

- Србија пуно улаже последњих година у рвање, то смо и заслужили редовним освајањем медаљa.

Немеш је оптимиста и по питању наступа репрезентације Србије на Играма у Јапану.

- У Токију ће бити изузетно тешко, 16 најбољих рвача, али ако сам могао на Светском шампионату да будем трећи, онда на ОИ може све да се деси. То је показао и Штефанек у Рију када је био олимпијски шампион - рекао је он и као највећи адут Србије у Токио издвојио брата Виктора Немеша.

- Мислим да је Виктор најсигурнији за медаљу. Украли (судије прим. аут) су му норму, али има још шансу. Прво да избори визу, а после може много - закључио је Немеш.