МОРАМО ДА ПОБЕДИМО: Рукометашице Србије у Краљеву играју против Швајцарске

В.Н.

24. 09. 2019. у 09:11

МОРАМО ДА ПОБЕДИМО: Рукометашице Србије у Краљеву играју против Швајцарске

Љубомир Обрадовић, селектор Србије

Рукометашице сутра (18.00) у Краљеву против Швајцарске почињу борбу за одлазак на Европско првенство од 3. до 20. децембра 2020. године у Норвешкој и Данској

ОЗБИЉНО од старта. Рукометашице сутра (18.00) у Краљеву против Швајцарске почињу борбу за одлазак на Европско првенство од 3. до 20. децембра 2020. године у Норвешкој и Данској. Наше даме у другом колу квалификационе групе у Холофовец у недељу, 29. септембра (17.00) играју са Словачком. У групи је и Русија, а даље иду прве две селекције.

- Морамо да победимо и Швајцаркиње и Словакиње, јер нас у марту идуће године очекује двомеч са Русијом - јасан је селектор Љубомир Обрадовић. - Зато у сваку утакмицу морамо да уђемо максимално озбиљно, не смемо никога ни да преценима, ни да потценимо. Швајцаркиње познајемо, јер смо са њима играли на турниру у Шпанији у оквиру ЕХФ недеље у марту.

Кормилар Србије признаје да су Словакиње непознаница:

- Прикупили смо материјал о њима. Имамо снимак њихове утакмице са Црном Гором, а Синиша Ђукић је обезбедио још снимака са њихових утакмица, тако да ћемо их добро проучити.

Утакмице у квалификацијама за ЕП биће у исто време и припремне за СП у Јапану, које почиње 30. новембра.

- Припреме за светску смотру почињемо 17, 18. новембра, а већ 20. путујемо за Кореју, где ћемо имати једине провере пред почетак Шампионата - истиче Обрадовић.

Селектор је за дуеле са Швајцарском и Словачком позвао 20 играчица: Јовану Рисовић, Кристину Граовац, Катарину Томашевић (голмани), Сању Радосављевић, Тимеу Милошевић, Дијану Радојевић, Жељку Николић, Ану Којић (крила), Драгану Цвијић, Слађану Поп Лазић, Јовану Милојевић (пивоти), Јовану Стоиљковић, Марију Обрадовић, Сању Вујовић, Јелену Трифуновић, Тамару Радојевић, Кристину Лишчевић, Јелену Лавко, Анђелу Јањушевић и Дијану Штевин.

ЦВИЈИЋ: НЕМАМО ИЗБОР

СА екипом је и Драгана Цвијић, која се опоравила од повреде и полако улази у такмичарски ритам:

- Договорићу се са селектором како ћу да тренирам и надам се да ћу помоћи колико могу. Противнице ће бити мотивисане против нас, али ми би требало да добијемо и освојимо сва четири бода, како бисмо у марту мирније играле са Русијом. Биће ово дуга сезона, јер нас очекује и СП у Јапану, а надам се и олимпијске квалификације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације