Репрезентативци Србије у стрељаштву учешће на Европском првенству малокалибарским оружјем у Болоњи завршили без медаље.


Спортски директор Стрељачког савеза Србије Драган Марковић рекао је да су се стрелци жестоко борили, постигли квалитетне резултате и остварили неколико врло високих пласмана.

"Нашу репрезентативци су гађали на високом нивоу, али овај пут је мало спортске среће недостајало да испунимо циљ, а то је била медаља и бар једна олимпијска квота. Српски стрелци су постигли вредне резултате, оборили три државна рекорда и заиста били врло близу циља", рекао је Марковић за сајт Стрељасчког савеза Србије.

Чланови српског националног тима су се у Болоњи такмичили само у олимпијским дисциплинама.

Сања Вукашиновић је у троставу погодила 1.184 круга, један мање од светског рекорда квалификација, на крају у финалу била пета.

У финалу исте дисциплине Андреа Арсовић је заузела осму позицију, мало јој је недостајало да дође до олимпијске квоте, коју Вукашиновићева већ има.

И мушка и женска екипа у троставу су постигле државне тимске рекорде и заузеле седма места. У такмичењу МК спорт пиштољем нисмо имали екипу, али две српске представнице Зорана Аруновић и Јасмина Миловановић су за по два круга остале далеко од финала.

Крајњи циљ репрезентације Србије у олимпијским квалификацијама се не мења.

"Настављамо борбу за осам квота за Токио. За сада имамо пет олимпијских виза, две за пушку, три за пиштољ и по томе смо међу најбољим земљама света. Свега неколико држава има више квота од нас, а до краја циклуса очекују нас још два квалификациона такмичења - Европско првенство ваздушним оружјем у Вроцлаву и квалификациони турнир у Плзењу", закључио је Марковић.