Владисављев: Велика победа младог тима

Ми. Р.

19. 09. 2019. у 19:50

Владисављев: Велика победа младог тима

Одбојкашице у мечу са Холандијом Фото ФИВБ

Србија је тренутно на петој позицији (3-2) и у другој фази је чекају дуели са Русијом, Камеруном и Корејом

Одбојкашице Србије су у комбинованом саставу допутовале у Јапан на Светски куп, али то их није омело да пруже сјајне партије и заокруже прву фазу са три победе и два пораза. Последњи тријумф у Хамамацуу, пред наставак такмичења у Тојами, забележиле су против најјачег састава Холандије и то после заостатка од 0:2 у сетовима - 3:2 (18:25, 23:25, 25:19, 26:24, 15:9).

- Велика победа за наш млади тим. Девојке су дошле да покажу своје квалитете и веома ми је драго што то чине на најбољи могући начин - рекао је први тренер Србије Александар Владисављев. - Неколико утакмица у низу смо играли у јутарњем термину од 11.00, тако да имамо обрнут ритам живота. Због тога играчице заслужују посебне похвале. Лоше смо отворили меч, после смо мало ротирали, тражили права решења и успели смо да преокренемо.

Србија је тренутно на петој позицији (3-2) и у другој фази је чекају дуели са Русијом, Камеруном и Корејом.

- Презадовољни напуштамо овај град и идемо пут Тојаме. Два дана паузе ће нам веома значити. Надам се да ће девојке да задрже заједништво и победнички дух које су саме створиле и да ћемо наставити да играмо све боље како Светски куп одмиче - подвукао је Владисављев.

УЖИВАЊЕ

ОД почетка такмичења српски тим сјајно предводи Ана Бјелица, која је на овом мечу била посебно инспирисана - 35 поена.

- Ми смо се још пре почетка Светског купа договориле да играмо са задовољством, да уживамо. И стварно то и радимо. Драго ми је што смо се вратиле, мало нас је стигао умор, требало нам је времена да се прилагодимо на њихову игру - каже Бјелица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације