КРАЈ: Србија - Словачка 3:0

Novosti online

15. 09. 2019. у 18:00

КРАЈ: Србија - Словачка 3:0

Одбојкаши Србије Фото: Cev.eu

После убедљиве победе против Немачке на старту, изабраници Слободана Ковача су истим резултатом били бољи и од Словачке - 3:0

Одбојкаши Србије су на старту ЕП остварили лаку победу против Немачке (3:0), а тако су наставили и у другом колу.


Изабраници Слободана Ковача су без много муке, убедљиво, били бољи од Словачке - 3:0.


ПРВИ СЕТ
Повели су Словаци 2:0 и 3:1, али су српски одбојкаши брзо поравнали резултат, па се игра поен за поен - 9:9. Пошто су Словаци поново дошли до два поена вишка (12:10), изабраници Бобе Ковача праве серију 4:1 и долазе до првог вођства на мечу (14:13), а после ас сервиса Дражена Лубурића, потом и доброг блока Крсмановића "орлови" се одлепљују на плус три - 18:15.

Није много требало српским одбојкашима да успоставе доминацију. Када су средином првог сета дошли до предности нису је испуштали до краја, а када су дошли до 21:16 било је извесно да ће први сет решити у своју корист - 25:19.


ДРУГИ СЕТ
Слично као и у првом сету, Словаци први долазе до два поена вишка. После почетног вођства Србије, словачки одбојкаши везују три поена и долазе до вођства 3:1. Ипак, "орлови" брзо заустављају тај налет ривала и серијом 8:1 долазе до вођства 9:4.

Нису имали Словаци решење за Петра Крсмановића, на чији је севис Србија освојила девет узастопних поена, од чега су три била после ас сервиса - 11:4. Припретили су Словаци у једном тренутку, пришли на 12:8, али су српски одбојкаши без много муке одржали стечени плус средином другог сета - 16:10.

Још једном су словачки одбојкаши пришли на четири поена заостатка (19:15, 20:16), али су "орлови", ипак, рутински привели крају и други сет - 25:20.


ТРЕЋИ СЕТ

Почетак трећег сета протиче у игри поен за поен - 5:5, после чега Словаци праве серију 5:1 и први пут на мечу имају четири поена више - 10:6. Ковач први пут на мечу тражи тајм аут.


Ни минут одмора није дао жељени резултат, Словаци су наставили да дижу предност до 12:7, када су српски одбојкаши схватили озбиљност ситуације, консолидовали се и кренули у преокрет. Поново је велике проблеме са сервиса Словацима направио Крсмановић (један ас), био је један од креатора серије "орлова" 7:1 за преокрет на средини трећег сета - 16:14.


Нису се предали Словаци, брзо су поравнали резултат (16:16), после чега се играло поен за поен до уласка у завршницу сета, када Србија, на сервис Лубурића, везује четири поена за вођство 22:19. Покушао је селектор Словачке тајм аутом да "ухвати последњи воз" за преокрет, није његовим играчима пуно недостајало, с обзиром да су пришли на 22:21, али је тада до изражаја дошао квалитет српских одбојкаша, који нису подлегли притиску, већ су са три везана поена окончали трећи сет, самим тим и меч - 25:21.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)