НИКОГА НЕ ПОТЦЕЊУЈЕМО: Одбојкаши Србије играју против Словачке на ЕП

С. К.

15. 09. 2019. у 08:33

НИКОГА НЕ ПОТЦЕЊУЈЕМО: Одбојкаши Србије играју против Словачке на ЕП

Ковачевић, Подрашчанин, Јововић и Атанасијевић Фото АП

Одбојкаши су већ архивирали бриљантну победу над Немачком (3:0) на старту групе Б 31. ЕП и већ се окрећу Словачкој, с којом ће се састати данас од 18.30 часова у Антверпену

ПОЧЕТАК из снова не опушта "орлове". Одбојкаши су већ архивирали бриљантну победу над Немачком (3:0) на старту групе Б 31. ЕП и већ се окрећу Словачкој, с којом ће се састати данас од 18.30 часова у Антверпену.

- Немачка је наш највећи ривал у групи и због тога је победа над њом била изузетно важна. Сада је најважније да се што боље припремимо за наредне, веома опасне ривале. Видели смо да на шампионату нема лаких противника, да се Италија мучила са Грчком, а Русија са Белорусијом. Морамо остати максимално концетрисани, јер само озбиљним приступом можемо да направимо жељени резултат - наглашава Александар Атанасијевић.

Зато коректор Србије не очекује нимало лак окршај са Словачком:

- То је сјајна репрезентација, коју дуги низ година воде страни стручњаци. Играчи им наступају у јаким лигама, тако да сигурно неће бити лако. Као и увек, од нас ће све да зависи. Морамо добро ментално да се спремимо и да пратимо Ковачеве инструкције.

Урош Ковачевић подвлачи да су против увек неугодних Немаца играли на високом нивоу:

- Ми најчешће тешко отварамо турнир. Против Немаца смо показали квалитет од почетка до краја. Победа над њима је тим већа што су они веома квалитетна репрезентација и што увек играју до краја.

Ни сјајни примач не очекује лаган задатак против Словачке:

- Реч је о једној веома незгодној селекцији. Биће веома тешко играти против њих. Данас сви играју одбојку, сви заслужују респект, али мислим да смо квалитетнији и да ћемо то да докажемо на терену.

РИСТИЋ: ФЕНОМЕНАЛНО СА НЕМЦИМА

ПОМОЋНИК селектора Слободан Ковача Љубиша Ристић признаје да су уочи меча са Немачком били под великим притиском:

- Знали смо да смо се добро припремили за ЕП. Одиграли смо феноменално против Немаца и мада је још рано, наши апетити на ЕП су порасли. Словачка је класична европска репрезентација. Проучили смо је добро, квалитетнији смо, шансу би могли да добију и играчи са клупе. Али, морамо да будемо опрезни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације