Одбојкашице су успеле, одбојкаши желе да наставе њиховим стопама.


“Орлови” су успешно започели учешће на Европском првенству, пошто су савладали селекцију Немачке 3:0.


ПРВИ СЕТ
Добро су српски одбојкаши отворили меч. Предвођени веома расположеним Александром Атанасијевићем стигли су брзо до три поена предности (9:6), а када су му се придружи Ковачевић и Подрашчанин вођство "орлова" је отишло на плус четири - 12:8.

Није дуго трајала опипљива предност Србије. Немци су поправили пријем, направили серију 4:1 и пришли на само поен заостатка - 13:12. Успели су српски одбојкаши да задрже налет Немаца, и с два везана поена из блока поново су дошли до четири поена вишка - 20:16.

Последњи покушај Немаца да ухвате резултатски прикључак у првом сету одбио је Урош Ковачевић, који је поен из блока, па ас сервисом усмерио "орлове" ка освајању првог сета (22:19), који је Србија добила резултатом 25:21.


ДРУГИ СЕТ
Српски одбојкаши су добро отворили и други сет. Одлична игра у пољу материјализована је с три поена вишка на самом почетку сета - 5:2. Исто као и у првом сету, пошто је Србија дошла до плус четири (7:3), Немци одличним сервисом (два везана аса Шота) прилазе на само поен заостатка - 8:7.

Играло се поен за поен у наредних неколико напада, српки одбојкаши су одржали минимални плус, а средином другог сета "орлови" везују три поена и поново долазе до плус четири - 14:10.

Србија граби ка освајању другог сета. Серијом од четири узастопно освојена поена, изабраници Слободана Ковача у завршницу сета улазе с огромних плус седам - 20:13. Нису Немци желели да препусте сет без борбе, али нису успели озбиљније да угрозе сигурну предност Србије, која други сет осваја резултатом 25:17.


ТРЕЋИ СЕТ
Као и у прва два сета, "орлови" одмах на отварању долазе до три поена предности - 4:1, а убрзо још увећавају разлику - 7:3. Изабраници Бобе Ковача без икаквих проблема контролишу дешавања на терену. У једном тренутку имали су и пет поена вишка (12:7), Немци су средином сета успели мало да смање заостатак, али не и да угрозе предност Србије - 15:12.


Последњи покушај Немаца да угрозе Србију био је 16:14, после чега је уследила серија од седам узастопних поена наших одбојкаша за недостижних 23:14. Трећи сет припао је Србији резултатом 25:15.