Четворо српских теквондиста на Гран прију у Јапану

Танјуг

10. 09. 2019. у 15:23

Четворо српских теквондиста на Гран прију у Јапану

Милица Мандић, Тијана Богдановић и Драган Јовић фото: Н. Параушић

Репрезентација Србије у теквондоу у саставу Милица Мандић (+67кг), Тијана Богдановић (-49кг), Ана Тепавац (+67кг) и Дмитриј Нагаев (-58кг), отпутовала је на прво такмичење ове сезоне
Репрезентација Србије у теквондоу у саставу Милица Мандић (+67кг), Тијана Богдановић (-49кг), Ана Тепавац (+67кг) и Дмитриј Нагаев (-58кг), отпутовала је на прво такмичење ове сезоне Гран при, који ће се одржати од 13. до 25 септембра у јапанском граду Чиба.

Турнир је Г4 категорије који окупља 32 најбоља борца са олимпијске листе.

Топ шест најбољих бораца на олимпијској листи осигураће директан пласман на Олимпијске игре у Токију 2020, а до затварања те листе остало је још свега три месеца, односно до краја године.

Предстојећих неколико турнира, укључујући и Гран при у Токију од изузетне важности су за српске теквондисте, пре свега за Мандић и Богдановић, које су на ивици директног пласмана, пошто су обе тренутно на шестим позицијама олимпијске листе.

Први пут на Гран при турнир позван је и Нагајев, што је од изузетне важности за грађење његове каријере, искуства и сакупљања поена за светску и олимпијску листу.

Будући да је последњи добио позив као 32. на олимпијској листи, жреб ће га одвести на једног од прва три носиоца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације