Рукометни шампион Европе Вардар седми је фаворит за освајање континенталне тутуле у предстојећој сезони према рејтинг листи коју је објавила Европска рукометна федерација (ЕХФ).

Према образложењу, место фаворта број један би обично требало да припадне браниоцу трофеја, али је нажалост Вардар током лета изгубио бројне важне ограче попут Дејана Милосављева, Игора Карачића, Режерија Мораеша, Глеба Калраша.

Ипак, како се истиче, не треба отписивати момке из Скопља зато што су у претходној сезони освојили титулу шампиона Европе иако им пред почетак нико није давао шансе.

На место првог фаворита за освајење европске клупске тутуле у сезони 2019/20, ЕХФ је, неколико дана пред почетатак такмичења, ставио мађарског шампиона Веспрем који је, како се наводи, "великим летњим трансферима већ импресивну екипу направио застрашујућом".

На другом месту, прве по реду рејтинг листе за нову сезону, тренутно је Барселона, на трећем Пари Сен Жермен, на четвртом немачки Кил, на петом пољски Киелце, на шестом Пик Сегес, на осмом Фленсбург, деветом Монпеље и на десетом Мешков Брест.

Одбрану тутуле првака Европе македонски шампион Вардар почиње следеће суботе утакмицом са француским Монпељеом.