МИСЛИЛА сам да ће срце да ми пукне, да ће искочити из груди! Наша Бианка је својим сервисима, практично, преокренула меч, али све то иде уз подршку осталих девојака из тима. Много смо поносни и на нашу Бианку и на све наше репрезентативке које су под непогрешивим вођством тренера Зорана Терзића поново освојиле европски одбојкашки трон.


Ово је за "Новости" рекла Анита, мајка Бианке Буше, наше златне девојке из Анкаре. Меч против Туркиња, како нам је казала, у недељу увече, "по традицији" пратила је само са супругом Николом:


- Нас двоје увек сами гледамо утакмице да не баксузирамо. То је заправо, наш мали ритуал. И, ето, поново нам се посрећило. Девојке су одбраниле титулу, што је много теже него освојити је. Само оне знају како им је било на терену у пакленој атмосфери коју је, навијајући за своју репрезентацију, приредила турска публика.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЕВРОПСКА ТИТУЛА ЈЕ ОДБРАЊЕНА: Одбојкашице Србије после драме срушиле Турску


Баш у том гротлу дворане у Анкари, како нам је рекла наша саговорница, и њена ћерка и све српске репрезентативке показале су колико су психички припремљене и јаке.


- Треба издржати такве притиске у овако важним мечевима, нарочито када је противник домаћин и пред публиком која им даје ветар у леђа. Оне су биле потпуно спремне за такав изазов. Уз то, Бианка је "јаку главу" и смиреност наследила од од оца, јер је мој темперамент потпуно другачији.


Срећу и понос због ћерке и наших златних одбојкашица јуче није скривао ни Бианкин отац, потпуковник Никола Буша, пилот ратног ваздухопловства Војске Србије.


- Једва сам чекао да после замене Бианка поново уђе у игру - прича Никола Буша. - Кад је ушла на терен и почела да сервира, рекао сам супрузи: "Могла би сад да 'гађа' један добар ас, имале су само један од почетка утакмице". И, не би један него три. Био сам пресрећан, јер се Бианка истакла у одсудном тренутку и допринела да стигну до фантастичног преокрета у игри против Турске. Али, не смемо заборавити да је свака изабраница Зорана Терзића на свој начин кључна карика тима. Без доброг тима и атмосфере заједништва нема ни успеха.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СРПКИЊЕ ПРЕСРЕЋНЕ: Доказале смо да нам нико ништа не може


Срећни и задовољни, Анита и Никола Буша нису јуче могли да ишчекају крај свог радног времена.


- Једва чекамо да видимо Бианку и њене колегинице из тима. Чим завршимо обавезе на послу, идемо на аеродром. Да уживамо са родитељима осталих девојака, а код куће ћемо славити наредних дана.


БОРИС: КАО ДА САМ ЈА ОСВОЈИО ЗЛАТО

БИАНКИН млађи брат Борис (22), одбојкаш Војводине, иако је тренутно са клубом на турниру у Словенији, нетремице је пратио утакмице наших одбојкашица у Турској.

- Пресрећан сам, као да сам ја освојио злато - каже Борис у телефонском разговору за "Новости". - Девојке су фантастичне. Навикла ме је Бианка на тако нешто, али увек је било мало стреса. Осећај је невероватан. Чули смо се одмах после утакмице, била је узбуђена и срећна и много ми је драго због ње, јер је заслужила.
С. Б.