Веснић у Брну за титулу у ТЦР шампионату

Тањуг

петак, 06. 09. 2019. у 14:12

Веснић у Брну за титулу у ТЦР шампионату

Милован Веснић

Мислим да ћу имати мало више среће и бољи резултат, јер за разлику од њих имам 33 бода предности - рекао је српски аутомобилиста
Српски аутомобилиста Милован Веснић, лидер у генералном пласману ТЦР шампионата, наредног викенда на стази у Брну бориће се да сачува прво место и освоји шампионску титулу.

- Ова трка одлучује о титули, па је од великог значаја. Два пута морам да будем четврти, да бих задржао прво место у генералном пласману - изјавио је Веснић.

Додао је да је овог пута његов ауто отежан теговима, односно да има 60 килограма више него што је то било у Словачкој. Као још једну отежавајућу околност навео је то што су сви његови конкуренти из Чешке, а за своје највеће ривале сматра Мартина Галаша и Душана Коурила.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Милован Веснић на такмичењу у Словачкој

- Мислим да ћу имати мало више среће и бољи резултат, јер за разлику од њих имам 33 бода предности.

Прва трка на стази у Брну је у суботу од 13.10, а друга у недељу у 14 часова.

Српски аутомобилиста каже и да је неизвесно да ли ће се одржати шести тркачки викенд који је предвиђен да буде у октобру у Монци.

- Последњи, шести тркачки викенд, требао је да буде у оквиру ТЦР шампионата, али због неравноправних услова нас и возача из европског шампионата, план свих тимова је да се не појавимо на задњој рунди или да захтевамо да имамо подједнаке услове како би такмичење било регуларно - завршио је Веснић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације