Ватерполисти Радничког давали крв у хуманитарној акцији

Танјуг

04. 09. 2019. у 23:31

Ватерполисти Радничког давали крв у хуманитарној акцији

Фото: ВК Раднички

Стручни штаб и ватерполисти Радничког из Крагујевца одазвао се данас акцији добровољног давања крви у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевац и Заводом за трансфузију

Стручни штаб и ватерполисти Радничког из Крагујевца одазвао се данас акцији добровољног давања крви у сарадњи са Црвеним крстом Крагујевац и Заводом за трансфузију.

Млади играчи Радничког у овој акцији били су предвођени директором Југославом Васовићем и тренером Урошем Стевановићем.

"Сматрамо да је то наша обавеза, право и једна дивна ствар, да можемо некоме да помогнемо. Овом приликом бих позвао све грађане Србије, посебно спортисте, да дају крв. Овакве акције су много важне, ово је друштвено одговорно понашање, помоћ ближњем свом. Никада се не зна коме ће крв бити потребна, ни када ће, не дао Бог, нама затребати. То је по мени сасвим нормално и мислим да треба давати крв редовно", рекао је Васовић.

За Раднички је ово била друга акција, а за многе играче који су недавно постали пунолетни прво учешће у овом хуманом чину.

"На иницијативу клуба дошли смо сви заједно да дамо крв. Ја сам први пут дао крв, па ми је ово било мало чудно и необично, али најбитније је да смо тимски учинили једно лепо дело. Позвао бих све суграђане да дају крв, јер би на тај начин некоме могли да спасе живот", рекао је ватерполиста Угљеша Панић.

Из Црвеног крста Крагујевац истичу да је ово једна у низу акција и позивају и остале суграђане да дају крв.

"Посебно нам је драго што је ова акција спроведена са спортистима, јер су они некако најздравија популација. Ово је порука за све људе да не можемо свакога дана да урадимо неко велико дело, али можемо добро дело. Ово је један од начина да покажемо да можемо некоме да спасимо живот", рекла је Агата Живојиновић из крагујевачког Црвеног крста, уз напомену да ће се сви трудити да наставе континуитет за што више јединица крви.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације