Ивана завршила сезону после повреде у Берлину: Мислим само на ОИ

С. БАЈИЋ

04. 09. 2019. у 12:25

Ивана завршила сезону после повреде у Берлину: Мислим само на ОИ

Ивана Шпановић

Ово је, дефинитивно, била година изазова за мене, па се окрећем рехабилитацији и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно најважније – каже најбоља српска атлетичарка
ИВАНА Шпановић (29) наша најбоља атлетичарка, дефинитивно неће наступити на финалу Дијамантске лиге (6. септембра у Бриселу), као ни на Светском првенству у Дохи (28. септембра), а са припремама за Олимпијске игре 2020. у Токију требало би да стартује средином октобра.

Краљица српске атлетике је то потврдила после лекарских прегледа због повреде задње ложе на залетишту скока удаљ на митингу у Берлину и нагласила да јој предстоји период опоравка и рехабилитације.

- Повреда се десила неочекивано и без обзира на озбиљност, психички ми је, колико је то могуће, лакше пала чињеница да се то десило на овом митингу, а не на СП, као што је био случај са Ахиловом тетивом прошле године на ЕП. Ово је, дефинитивно, била година изазова за мене, па се окрећем рехабилитацији и одмору. Желим да се потпуно опоравим и фокусирам на оно најважније, а то су Олимпијске игре у Токију - каже Ивана.

Њен лекар, др Јован Ђуровић, истакао је да је повреда довољно озбиљна да спречава Ивану да наступи на Светском првенству.

- Потребно је од три до пет недеља да се мишић регенерише и ојача, тако да ће се Ивана у наредном приоду посветити рехабилитацији и потом кренути са припремама за наредну сезону - изјавио је др Ђуровић.
Горан Обрадовић, Иванин тренер, нагласио је да је први циљ за ову, 2019. годину, Ивана успешно остварила, одбраном титуле европске дворанске првакиње.

- Летња сезона била је посвећена само једном такмичењу, Светском првенству. Нажалост, овакве ствари се дешавају, следи период опоравка и верујем да ће Ивана већ половином октобра и физички и психички бити спремна за нове изазове, за олимпијске изазове - каже тренер Обрадовић.

Он је подвукао да је повреда задње ложе на митингу у Берлину дошла неочекивано и потпуно изненада.

- Проблем је био бол у пети, који је пред одлазак у Бирмингем потпуно уминуо, што је Ивана потврдила остваривши олимпијску норму. Прошле године, када је такође у Берлину задобила повреду Ахилове тетиве, знао се разлог. Сада, међутим, не знамо узрок повреде. На том питању ће лекарски и стручни део тима посебно радити - истиче Обрадовић.


Наш награђивани стручњак, такође, не крије жал због тога што се повреда десила у тренутку када је све кренуло како би требало.

- То нас је све заједно погодило. Ипак, реч је о далеко лакшој повреди од оне прошлогодишње, Ахилове тетиве, али се десила у незгодно време. Све у свему, план је да са припремама за ОИ почнемо 15. октобра - закључио је Обрадовић.

ТИТУЛА НА ТИТУЛУ
ИЗ Иваниног пи-ар тима изражавају уверење да је ово само још један од тешких тренутака са којима ће се шампионка у скоку удаљ изборити као победник на крају.

- Подсетимо, само шест месеци после драматичног наступа на СП у Лондону, Шпановићева је постала светска дворанска првакиња, а на првом такмичењу после повреде прошле године у Берлину, српска атлетичарка је одбранила титулу европске дворанске шампионке трећи пут заредом, и на тај начин се изједначила са легендом Хајке Дрекслер. Е, то могу само шампиони.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)