Антидопинг агенција одустала од случаја против америчког спринтера због техничких разлога

Бета

03. 09. 2019. у 01:38

Антидопинг агенција одустала од случаја против америчког спринтера због техничких разлога

Допинг илустрација Фото: EPA

Колман (23) је оптужен да је у три наврата пропустио тестирања на допинг и суочавао се са аутоматском једногодишњом суспензијом, пошто је за 12 месеци пропустио да обавести инспекторе о боравишту
Антидопинг агенција САД (УСАДА) одустала је данас од случаја против спринтера Кристијана Колмана због техничких разлога.

Колман (23) је оптужен да је у три наврата пропустио тестирања на допинг и суочавао се са аутоматском једногодишњом суспензијом, пошто је за 12 месеци пропустио да обавести инспекторе о боравишту.

Према правилима, спортисти морају да обавесте надлежне где ће свакога дана бити један сат, као и о детаљима о боравку и тренинзима.

Колман је актуелни шампион САД и фаворит на 100 метара, дисциплини у којој је најбржи у претходне три године.

Светска антидопинг агенција (WАДА) је забележила да се први прекршај догодио 1. априла 2018. године, уместо тачног датума, 6. јуна 2018. године. Прекршај је направио још 16. јануара и 26. априла ове године.

УСАДА је саопштила да одустаје од случаја пошто се нису догодила три прекршаја у 12 месеци. "Доследна примена глобалних антидопинг правила је од суштинске важности у сваком случају", наводи се у саопштењу.

УСАДА је прошле и ове године теситрала Колмана у 20 посебних случајева.

Колман је навео у саопштењу да наводи о кршењу правила нису били истинити и да је очекивао да ће бити ослобођен оптужби.

Он ће моћи да учествује на Светском првенству, које почиње у Катару 28. септембра, али и на Олимпијским играма наредне године у Токију.

На такмичењу Дијамантске лиге у Калифорнији, Колман је истрчао 9,81 секунду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

буки

03.09.2019. 10:07

Немају техничке услове?!? Хајде да организујемо неку хуманитарну акцију за прикупљање средстава Антидопинг агенцији, како би набавили неопходну технику. СИРОЧИЋИ!

stef.

09.12.2019. 20:06

Cuj te ovo Americkom Sprinteru odustali zbog tehnickih razloga, pokvario se Aparat , haha svasta