Одбојкашки клуб Црвене звезда почиње 1. септембра нови циклус Школе одбојке за децу, коју ће водити доскорашња репрезентативка Сузана Ћебић, саопштено је данас из клуба.

Ћебићева је овог лета потписала уговор са Црвеном звездом по коме ће почети да води школу одбојке, као и да помаже тренерима кадеткиња и јуниорки овог београдског клуба. Она је раније ове године одлучила да заврши играчку каријеру и да се посвети раду са децом.

- Одлука о престанку играчке каријере је заиста била коначна, у шта нису могли да поверују ни мени блиски људи. Једноставно, низ повреда и операција, показао ми је да је дошло време да се посветим одбојци из другачије перспективе - рекла је Ћебићева агенцији Бета.

Она је истакла да се челницима ОК Црвена звезда врло брзо договорила о сарадњи, јер сматра да деци може да пренесе важне одбојкашке кораке, који могу да буду и пресудни у каријери.

- Звезда има завидну традицију и одувек се бави младима и децом. За мене је то тренутно најбоље место да даље напредујем и да своја искуства преносим даље - казала је Ћебић, која је са репрезентацијом Србије освојила једну светску бронзу, злато, сребро и бронзу на европским шампионатима, као и титулу најбољег либера света на СП 2006. године у Јапану. Била је такође и најбољи либеро ЕП 2011.

Док се спрема за почетак рада Школе одбојке Црвене звезде, Ћебићева прати и игре репрезентације на тренутном ЕП за одбојкашице у Туској.

- Верујем да ће репрезентација Србије успети да одбрани титулу и да ће доказати да је у овом тренутку најјачи тим Европе. Будно их пратим и навијам за њих - казала је Ћебићева.

- Сваки успех одбојкашке репрезентације праћен је и већим интересовањем деце за наш спорт, па сам уверена да ће ова репрезентација довести још деце и у нашу школу одбојке, у којој ћемо се свим силама трудити да им покажемо како се постаје шампион - додала је она.

Школа одбојке Црвене звезде одржаваће се три пута недељно у Основној школи "Јанко Веселиновић" (Умчарска 2а), и то средом увече, суботом и недељом преподне.