КРАЈ: Србија - Бугарска 3:1

Novosti online

недеља, 25. 08. 2019. у 16:01

КРАЈ: Србија - Бугарска 3:1

Тијана Бошковић фото: ОСС

Најбоље српске одбојкашице уписале су и другу победу у Анкари на шампионату Европе
Српске одбојкашице настављају поход ка одбрани европског трона.

Изабранице Зорана Терзића, после славља против Финске на отварању шампионата у Анкари, у другом колу су, после преокрета, биле боље од Бугарске - 3:1 - 16:25, 25:21, 25:20, 25:16.

ПРВИ СЕТ
Почетна постава Србије на ово мечу је: Михајловић, Огњеновић, Вељковић, Алексић, Бошковић, Миленковић, Пушић (Л).

После изједначеног почетка у првих шест поена, Бугарска на сервис Василеве прави серију 6:0 и при резултату 9:3 Терзић тражи тајм аут. Бошковић прекида серију ривала. После успаваног почетка Бранкица Михајловић је покренула мало српску репрезентацију, али су Бугарке одличном игром у пољу успеле да задрже предност стечену на почетку сета, чак је и увећају - 17:10.

Бугарке су убедљиво освојиле први сет. Како су кренуле, тако су и завршиле уводни део меча, који су решиле у своју корист резултатом 25:16. Наше девојке су у једном тренутку успеле да приђу на 17:12, али више од тога у првом сету нису могле.

ДРУГИ СЕТ
Убедљиво изгубљен први сет, чини се, није оставио превише трага на српским одбојкашицама. Ушле су изабранице Зорана Терзића у наставак меча као да се ништа раније није догодило и то им је дало резултат на почетку другог сета у којем воде 7:2.

Тајм аут селектора Бугарске дао је брзо резултат, његове изабранице везале су три поена и пришле 7:5, али је брзо уследио одговор европских шампионки, које су се одлепиле на 10:5 и стечену предност одржале до завршнице другог сета - 17:11.

Ас Тијане Бошковић за 18:11 био је увод у успешно привођење крају другог сета, који су српске одбојкашице освојиле 25:21, иако су Бугарске с три узастопна успешна блока у једном тренутку припретиле, пришавши на 18:15.

ТРЕЋИ СЕТ
За разлику од прва два сета, у којима је једна од селекција већ на старту направила значајну предност, почетак трећег сета протиче у изједначеној и игри поен за поен. Прве до осетније предности стижу Српкиње, које после поена Тијане Бошковић воде 10:7. Минут одмора није помогао Бугаркама да се консолидују, изабранице Зорана Терзића освајају још три узастопна поена и подижу предност на 13:7. Нови тајм аут селектора Бугарске.

Овога пута је одмор имао утицаја на игру Бугарске, али, како се испоставило само накратко. Пришле су Бугарке на 13:10, али је потом једна од најискуснијих српских одбојкашица Бранкица Михајловић преузела одговорност, освојила неколико поена и била најзаслужнија за то што је Србија у завршницу трећег сета уишла са плус седам . 18:11.

Стечена предност се испоставила као довољна за релативно мирно привођење сета крају, а све што су Бугарке успеле било је да приђу на 19:16, односно 23:20. Србија трећи сет осваја резултатом 25:20.

ЧЕТВРТИ СЕТ
Осим првог сета, и самог почетка трећег, остатак меча протиче у апсолутној доминацији српске селекције, која на старту четвртог сета води 5:1. Бранкица својим 24. поеном на мечу подиже предност Србије на 8:3, а потом поен смечом осваја и Маја Огњеновић - 9:3. Разиграла се и Тијана Бошковић у четвртом сету, српске одбојкашице на половини сета воде 14:7.

Без много осцилација у игри спрске одбојкашице иду ка другој победи на шампионату Европе. Блок у ситуацији један на један, па одличан сервис Стефане Вељковић довели су Србију на пет поена од тријумфа - 20:14. Српске одбојкашице четврти, одлучујући, сет су добиле 25:16.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Vicha

25.08.2019. 18:14

Bravo male! Ohrabrujuće i efikasno kad je najpotrebnije. Uz vas smo stalno.

Nikola Kostić

25.08.2019. 18:27

Ma laganica! Bravo devojke! Obožavam vas! Zlato i na Olimpijadi!