Старовићевој измакла бронза, али иде у Токио

Тањуг

25. 08. 2019. у 13:21

Старовићевој измакла бронза, али иде у Токио

Милица Старовић фото: Небојша Радовић/КСС

Српска кајакашица завршила је на четвртом месту у једноседу на 500 метара на Светском првенству у Сегедину и изборила визу за Олимпијске игре
Српска кајакашица Милица Старовић завршила је на четвртом месту у једноседу на 500 метара на Светском првенству у Сегедину и изборила визу за Олимпијске игре у Токију 2020. године.

Старовић је скоро целу трку била на трећој позицији, пре него што ју је у финишу престигла Мађарица Данута Козак и за 1,18 секунди бољим резултатом дошла до бронзе.

Злато је освојила Лиса Карингтон са Новог Зеланда, а сребро Белорускиња Волха Худзенка.

Старовић је изборила другу олимпијску визу за српски кајак, након Страхиње Стефановића који је освојио сребро у К1 на 200 метара у Сегедину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Pera

25.08.2019. 20:53

Gledao sam ovu utrku i žao mi je da Milica nije imala dovoljno snage za završnicu i osvajanje medalje. Realno i 4. mesto je jako dobar rezultat obzirom da u Srbiji veslanje kao sport nije masovno zastupljeno i nekako je još u povojima. Milica ima dobre fizičke predispozicije za napredovanje i nadam se da će za godinu- dve biti konkurent za hednu od medalja. Bravo za Milicu.